понеділок, 17 травня 2021 18:02

Батькам дітей, які непритомніли від голоду, дадуть шанс

Батькам дітей, які непритомніли від голоду, дадуть шанс
В Одесі в горе-батьків забрали двох доньок і сина. Діти жили в неналежних умовах, їх замикали самих без їжі. Фото: facebook.com/julia.nikandrova.7

Медики шоковані станом дітей з Одеси, яких через вікно рятувала поліція після того, як старша дівчинка просила у сусідів їжу й допомогу. Середня дівчинка - голодна, знесилена, у синцях. Не кращий вигляд, кажуть медики, має й молодший братик.

Відомо, що батьки зібрались у гості, середню доньку взяли із собою. 6-річну дівчинку і 14-місячного сина залишили вдома. Хвіртку, що веде з оселі, замкнули на замок. Скільки годин малі просиділи самі - невідомо. Крики про допомогу почули сусіди. 6-річна дівчинка стукала до них і жалілася, що від голоду їй зле. Казала, вдома є лише чорний хліб із пліснявою, повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє братів помирали від голоду на зупинці

Батьки дітей ніде не працюють, зловживають алкоголем. Живуть на дитячі виплати. За кілька років з усього двору жоден сусід не повідомив про це соціальну службу.

"Ми вчора вперше дізналися про цю родину й про цих дітей. Ми будемо робити негайне вилучення дітей, а батьки вже доводитимуть, що вони готові змінити свій спосіб життя", - каже директорка департаменту Юлія Нікандрова.

На батьків склали два протоколи: за домашнє насильство й невиконання батьківських обов'язків. Але вилучати дітей поки не будуть, дадуть шанс виправитися.

Доки не завершаться обстеження та лікування, менші діти житимуть у дитячому будинку. Старша дівчинка - у дитячій лікарні. У неї фахівці діагностували психологічну травму.

У Приморському районі Одеси батьки замкнули у квартирі двох дітей і зникли в невідомому напрямку. Вони через кватирку просили їжу в сусідів. Ті витягли їх із квартири й викликали соцпрацівників.

Зараз ви читаєте новину «Батькам дітей, які непритомніли від голоду, дадуть шанс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути