четвер, 04 серпня 2022 13:23

Рівне, Кропивницький, Вінниця. Повідомили про масове замінування вокзалів
4

Залізничний вокзал у Рівному. Там також шукають вибухонебезпечні предмети
Фото: Нацполіція України
Залізничний вокзал у Рівному. Там також шукають вибухонебезпечні предмети
З'явились фото з метро Києва. Імовірно, хтось розпилив газовий балончик
З'явились фото з метро Києва. Імовірно, хтось розпилив газовий балончик

У четвер, 4 серпня, до поліції надійшла інформація про замінування вокзалів та інших об'єктів у низці міст України.

Вибухівку шукають у Вінниці, Рівному, Кропивницькому, Тернополі й Хмельницькому, передає Gazeta.ua.

У Рівному правоохоронці перевіряють інформацію про замінування одразу кількох об'єктів. Повідомлення про замінування залізничного й автомобільного вокзалів, а також на вулиці біля продуктового ринку надійшло близько 12:00, повідомила пресслужба поліції області.

"На місцях подій працюють слідчо-оперативні групи й усі екстерні служби. Вибухотехніки з кінологами обстежують приміщення, з яких евакуювали громадян, і прилеглі території", – ідеться в повідомленні.

У приміщеннях залізничного вокзалу й Центрального універмагу Тернополя триває евакуація. Там працюють відповідні служби, повідомили в Тelegram "Надал".

"Є інформація про можливу провокацію і закладену вибухівку. Будь ласка, не йдіть у цьому напрямку й не підходьте близько до будівель. Деталі повідомлю згодом", – зазначили в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець повідомив, що заклав вибухівку у вагон потяга

У Кропивницькому на Кіровоградщині вибухівку шукають на Центральному ринку. У Хмельницькому можливі три замінування: автовокзал, овочевий ринок, залізничний вокзал.

4 липня близько 12:00 на станції метро Площа Льва Толстого в Києві невідомі розпилили "якийсь газ", пише у Facebook блогерка Олена Солодовнікова.

"Усі люди на станції кашляють, лоскоче горло. Важко дихати", – написала вона.

Оновлено: у Тернополі вибухівки не знайшли. Загроза не підтвердилася, повідомив голова обласної військової адміністрації Володимир Труш у Тelegram.

За його словами, відповідні структури перевірили будівлі щодо яких надійшло повідомлення про наявність вибухонебезпечних предметів. Загроз не виявили. Громадяни можуть повертатися на робочі місця, стверджує він.

В Україні від початку 2022 року активізувалися псевдомінери. Вони анонімно повідомляють про мінування державних установ і ТРЦ. Проте хвиля "мінувань" не припиняється давно.

Більшість псевдомінувань зараз в Україні надходять від школярів і студентів, які "замовляють" їх у закритих курованих російською федеральною службою безпеки чатах, стверджують в СБУ.

21 січня спіймали студента, який за допомогою російських спецслужб надіслав неправдиве повідомлення про замінування Гірського професійного коледжу Криворізького національного університету.

Зараз ви читаєте новину «Рівне, Кропивницький, Вінниця. Повідомили про масове замінування вокзалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути