неділя, 15 травня 2022 21:15

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін не дає згоди" - у Міноборони пояснили складнощі в порятунку оборонців Азовсталі

"Путін не дає згоди" - у Міноборони пояснили складнощі в порятунку оборонців Азовсталі
Ворог продовжує штурм території Азовсталі. Скидає на захисників Маріуполя авіабомби, задіює важку артилерію і танки. Застосовує велику кількість піхоти для спроб штурму українських позицій. Фото: t.me/polkazov

Для порятунку оборонців Азовсталі задіяні всі можливі міжнародні організації і практично всі лідери світу.

Президент РФ Володимир Путін не дає згоди. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Запевнила, що держава багато робить для того, щоб звільнити захисників Азовсталі. Але це воєнна операція. Ці речі не можна говорити публічно.

"Ми змогли це донести й розповісти відверто родичам, тому що вони мають право знати. І більшість питань, сподіваюся, були зняті. Тому що ті пропозиції, які часто в суспільстві - а зробімо це або це - насправді вже зробили. Просто Путін не дає згоди на те, щоб ми могли звільнити наших оборонців Азовсталі", - сказала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Так звучить пекло": з'явилося свіже відео штурму заводу "Азовсталь"

Якби можна було провести прямо зараз операцію і деблокаду, ЗСУ обов'язково це зробили б. Натомість розглядають і розробляють різні плани, але це військові плани.

"Задіяні практично всі лідери світу для того, щоб говорити з Путіним, всі можливі міжнародні організації. Наша держава з усіма з ними контактує", - сказала вона.

Тим часом родини й дружини оборонців робили вже публічне звернення до міжнародної спільноти, щоб вони втручались і допомагали в цій ситуації.

"Ми сподіваємося на те, що зможемо врятувати оборонців Азовсталі, які фактично собою сьогодні заступають багато регіонів України. Оскільки оборона Маріуполя дає можливість концентрувати там велику кількість російських військ, які не можуть рухатися далі на інші регіони України", - резюмувала Маляр.

Маріуполь перебуває в блокаді з 1 березня. Захисники українського міста стримують атаки окупантів на завод у катастрофічних умовах. Там уже загинули сотні військових. Поранених - майже 600 осіб. Ці цифри збільшуються щодня, говорив заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар.

Загалом на Азовсталі перебуває понад 1 тис. українських військових. Вони залишаються в підземних тунелях. Воїни готові здатися третій стороні й залишатися в тій країні до завершення війни.

За дорученням президента Володимира Зеленського тривають переговори щодо евакуації українських захисників. Спочатку йшлося про 38 важкопоранених, за два дні заговорили про 60.

Тим часом родичі оборонців наполягають на виведенні усього гарнізону з Азовсталі.

Зараз ви читаєте новину «"Путін не дає згоди" - у Міноборони пояснили складнощі в порятунку оборонців Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути