четвер, 12 травня 2022 17:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Евакуація з Азовсталі: переговори йдуть лише про важкопоранених бійців

Евакуація з Азовсталі: переговори йдуть лише про важкопоранених бійців
Ірина Верещук розповіла, що переговори ведуться щодо 38 поранених з Азовсталі. Фото: t.me/polkazov

За дорученням президента Володимира Зеленського тривають переговори про евакуацію українських захисників з Азовсталі в Маріуполі.

Однак ідеться лише про важкопоранених бійців. Про це повідомила міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Telegram.

Вона заявила, що переговори стосуються 38 захисників, які є лежачими через отримані поранення. Їх хочуть обміняти на полонених росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це апокаліпсис" – родичі захисників з Азовсталі закликали Туреччину допомогти з екстракцією

Крім того, Верещук закликала громадськість, політиків та журналістів утриматися від коментарів щодо змісту переговорів. За її словами, це дезорієнтує суспільство та шкодить самому процесу.

"Йдеться про життя людей. Утримайтеся від публічних коментарів про те, чого не знаєте. Якщо все вийде і ми витягнемо людей, потім робіть, що хочете", - написала вона.

Координатор дій з гуманітарних коридорів від Офісу президента Тетяна Ломакіна також заявила, що тривають переговори про евакуацію з заводу "Азовсталь" медичних працівників, поранених та людей з інших частин Маріуполя. За її словами, йдеться про спасіння майже 500 людей.

Зараз ви читаєте новину «Евакуація з Азовсталі: переговори йдуть лише про важкопоранених бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути