четвер, 12 травня 2022 14:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це апокаліпсис" – родичі захисників з Азовсталі закликали Туреччину допомогти з екстракцією

"Це апокаліпсис" –  родичі захисників з Азовсталі закликали Туреччину допомогти з екстракцією
Рідні бійців "Азову" закликали Реджепа Ердогана допомогти з екстракцією. Фото: East News

Батько та дружина українських захисників з полку "Азов", які зараз знаходяться на Азовсталі у Маріуполі, звернулися до світової спільноти щодо порятунку бійців.

Вони закликали Туреччину допомогти у процедурі екстракції. Про це вони заявили на брифінгу у Медіацентрі, передає Gazeta.ua.

Родичі воїнів звернулися до турецького президента Реджепа Ердогана з проханням, щоб його країна надала судно та забрала українських захисників до себе. Саме там військові зможуть перебувати до кінця війни і не братимуть участі у бойових діях. В іншому разі їх можуть вбити російські загарбники.

За словами дружини бійця, Росія заявила, що бореться з нацистами, але насправді вона хоче знищити боєздатні структурні підрозділи України, які дають гідну відсіч ворогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватажок бойовиків Пушилін відкинув можливість екстракції військових з Азовсталі

Вона зазначила, що обстріли ведуться з усіх сторін, а на території заводу є багато поранених, які помирають.

Також вона розповіла, що востаннє її чоловік виходив на зв'язок 7 травня і написав: "Мала, ми навряд чи побачимось. Кільце навколо Азовсталі звужується. Нам кінець". Крім того, боєць назвав ситуацію на територію маріупольського підприємства апокаліпсисом.

Також батько одного з захисників наголосив на важливості процедури екстракції та попросив про допомогу Туреччину. Він розповів, що протягом останніх тижнів майже не спілкується з сином і лише отримує маленькі повідомлення від нього зі словами "я живий".

Захисники українського Маріуполя на Донеччині, які перебувають на Азовсталі, роблять спроби контратак, "ризикуючи всім". І це попри постійні спроби штурму російськими окупантами території заводу.

Зараз ви читаєте новину «"Це апокаліпсис" – родичі захисників з Азовсталі закликали Туреччину допомогти з екстракцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути