четвер, 12 травня 2022 13:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Ватажок бойовиків Пушилін відкинув можливість екстракції військових з Азовсталі

Ватажок бойовиків Пушилін відкинув можливість екстракції військових з Азовсталі
Окупанти безжалісно обстрілюють завод "Азовсталь" у Маріуполі. Фото: Getty Images

Ватажок терористичного угруповання ДНР Денис Пушилін підтвердив, що російські сили продовжують спроби захоплення Азовсталі в Маріуполі.

Бойовик відкинув можливість екстракції українських військовослужбовців звідти. Про це заявив у коментарі російським пропагандистам, якого цитують "Новости Донбасса".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пекло, що зійшло на землю" - окупанти з новою силою вдарили по Азовсталі

"Там (на Азовсталі. - Gazeta.ua) уже все планомірно йде, все зрозуміло. Цивільних немає, тому наші підрозділи з холодною головою, зі зрозумілими розрахунками можуть доводити цю ситуацію до логічного завершення. Чому вони вирішили, що на це мають звертати увагу зовнішні сили? І щодо нас, і щодо Росії... Я говорю про всілякі екстракшени", - заявив терорист.

Пушилін хоче, щоб захисники Азовсталі "склали зброю і пішли під трибунал".

Процедура "екстракшн" передбачає переміщення персоналу з території, що під контролем супротивника, і доправлення в безпечну зону.

Раніше підконтрольний Москві ватажок ДНР Денис Пушилін заявив, що російським військовим дозволили діяти без обмежень в атаках Азовсталі в Маріуполі. За його словами, "після евакуації цивільних розв'язали руки".

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 11 травня заявила, що Україна запропонувала росіянам обмін для евакуації поранених українських воїнів з Азовсталі в Маріуполі. Вона сказала, що переговори тривають. Домовленості між Україною і Росією немає. Додала, що захисники Маріуполя здаватися в полон не хочуть.

Зараз ви читаєте новину «Ватажок бойовиків Пушилін відкинув можливість екстракції військових з Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути