середа, 27 липня 2022 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Примусово евакуював українців в РФ: псевдопосадовцю оголосили підозру

Примусово евакуював українців в РФ: псевдопосадовцю оголосили підозру
Псевдопосадовцю окупаційної адміністрації на Донеччині повідомили про підозру. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Псевдопосадовцю окупаційної адміністрації на Донеччині повідомили про підозру. Він займався примусовою евакуацією українців в Російську Федерацію.

Слідство встановило, що в березні мешканець селища Сартана Маріупольського району Донецької області добровільного погодився на співпрацю з окупантами. Він обійняв посаду "начальника відділу з роботи з місцевим населенням адміністрації міста Новоазовська ДНР". Про це повідомила пресслужба Офіса генерального прокурора 27 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборанту, який на Херсонщині керує "відділом народної поліції", оголосили підозру

"До обов'язків підозрюваного входять організація роботи із залучення населення до співпраці з окупаційною владою та примусова евакуація місцевих мешканців в РФ. У квітні, фактично виконуючи функції колишнього голови Сартанської селищної військово-цивільної адміністрації, псевдопосадовець взяв участь у "нараді", яку проводив у Сартані ватажок фейкової республіки ДНР", – ідеться в повідомленні.

Двом псевдопосадовцям окупаційних адміністрацій Донеччини заочно оголосили підозру в колабораціонізмі. Слідство встановило, що в березні директор одного з підприємств добровільно почав співпрацювати з російськими окупантами. Він погодився обійняти посаду спочатку так званого в.о. голови, а потім – й очолив окупаційну адміністрацію Першотравненого району ОРДО.

Зараз ви читаєте новину «Примусово евакуював українців в РФ: псевдопосадовцю оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути