пʼятниця, 02 жовтня 2020 17:28

Пожежі на Луганщині: назвали причини смерті загиблих, 4 людей зникли безвісти

Пожежі на Луганщині: назвали причини смерті загиблих, 4 людей зникли безвісти
Протягом 30 вересня та 1 жовтня вздовж лінії розмежування виникли 8 масштабних осередків лісових пожеж. Унаслідок стихії 7 людей загинули. 4 зникли безвісти. Ще 18 постраждали. Фото: facebook.com/csomvd

Унаслідок масштабних пожеж на Луганщині 18 людей госпіталізовано.

Семеро загинули, ще 4 людини зникли безвісти. Це 56-річна Наталія Андрієва із с. Сиротине. 82-річна Валентина Шушулкова з селища Воронове. Жінка мешкала одна, була лежача після трьох інсультів. Зникла також 73-річна Світлана Помещик із села Сиротине. Вона погано пересувалася, жила з сусідами, бо родичів не мала. Після того як сусіди повернулись після евакуації сім'ї за майном та за нею, на місті вже все горіло.

Ще одна - 64-річна Любов Чумак із селища Воронове. Мешкала з чоловіком. Поки він був біля машини в гаражі – жінка зайшла в дім за документами і зникла. Про це розповіла начальник відділу комунікації обласної поліції Тетяна Погукай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежі на Луганщині почалися з підпалу окупантів: оприлюднили відеодоказ

"Експерти встановили причини смерті загиблих. Троє вчаділи - 70-річний чоловік і 62-річна жінка із Сиротиного та 79-річна жителька села Воронове. У 57-річного жителя Метьолкіного та 46-річного лісника стався інфаркт. 86-річна жителька села Муратове померла від інсульту. А 67-річний чоловік із села Воронове отримав понад 90% опіків", - розповіла Тетяна Погукай.

Гасіння масштабних пожеж у лісових масивах Новоайдарського, Старобільського, Попаснянського, Кремінського та Станично-Луганського районів, на околицях міст Сіверськодонецьк, Лисичанськ та Рубіжне триває.

Пожежі виникли 30 вересня й уже охопили понад 13 тис. га території Луганщини. Найскладніше обставини склалися саме вздовж лінії розмежування – на території Станично-Луганського, Новоайдарського та Сіверськодонецького районів, де до зони ураження потрапили 32 населених пункти. Евакуйовано сотні людей, чиї домівки вигоріли вщент.

Зараз ви читаєте новину «Пожежі на Луганщині: назвали причини смерті загиблих, 4 людей зникли безвісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути