пʼятниця, 02 жовтня 2020 14:44

Пожежі на Луганщині почалися з підпалу окупантів: оприлюднили відеодоказ

Пожежі на Луганщині почалися з підпалу окупантів: оприлюднили відеодоказ
Протягом 30 вересня та 1 жовтня вздовж лінії розмежування виникли 8 масштабних осередків лісових пожеж. Унаслідок стихії 9 людей загинули. Ще 17 постраждали. Фото: t.me/dsns_telegram

Пожежі на Луганщині виникли внаслідок підпалу з боку російсько-окупаційних військ.

Відповідне відео, яке опинилось у розпорядженні військових однієї з бригад, яка зараз виконує бойові завдання на Луганщині, поширив БФ "Повернись живим".

"На відео чітко видно, як терорист російсько-окупаційних військ підпалює суху траву неподалік позицій українських бійців. Ми просимо вас утриматися від коментарів на кшталт "Чому одразу не знищили палія?!" Усе, що ми маємо робити зараз, – оперативно допомогти своїм захисникам відновити втрачене під час пожеж майно", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вогонь за хвилин 20-30 був уже тут. Летіли вогняні кулі" - на Луганщині люди повертаються на згарища

Скільки таких навмисних підпалів було по всій передовій – невідомо. До того ж ворог використовував трасуючі кулі. Тому Луганщина палає вже третій день.

Пожежі виникли 30 вересня й уже охопили понад 13 тис. га території Луганщини. Найскладніше обставини склалися саме вздовж лінії розмежування – на території Станично-Луганського, Новоайдарського та Сіверськодонецького районів, де до зони ураження потрапили 32 населених пункти. Уже відомо про дев'ятьох загиблих та 17 госпіталізованих, евакуйовано сотні людей, чиї домівки вигоріли вщент.

Зараз ви читаєте новину «Пожежі на Луганщині почалися з підпалу окупантів: оприлюднили відеодоказ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути