пʼятниця, 02 жовтня 2020 08:46

Масштабні пожежі на Луганщині: яка ситуація станом на ранок

Масштабні пожежі на Луганщині: яка ситуація станом на ранок
Протягом 30 вересня та 1 жовтня вздовж лінії розмежування виникли 8 масштабних осередків лісових пожеж. Унаслідок стихії 9 людей загинули. Ще 17 - постраждали. Фото: t.me/dsns_telegram

Протягом 30 вересня та 1 жовтня вздовж лінії розмежування виникли 8 масштабних осередків лісових пожеж. Із них один між населеними пунктами Байдівка та Половинкине Старобільського району вдалося ліквідувати.

Внаслідок пожеж загинуло 9 осіб та постраждали 17. Евакуйовано 150 чоловік. За попередніми оцінками орієнтовна площа, пройдена вогнем, складає понад 13 тис. га, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Найбільш складна обстановка склалася від Станиці-Луганської до Сіверськодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежі на Луганщині: масштаби лиха показали з висоти пташиного польоту

Роботи проводяться у цілодобовому режимі на усіх 7 основних осередках пожеж. Гасіння пожеж ускладнюється надзвичайно складними погодними умовами - вітер з ураганними поривами до 20 м/с, тривалий засушливий період. Унаслідок чого вогонь швидко розповсюджується на значні площі.

Всього до гасіння залучено понад 2,5 тис. людей та 264 од. техніки. У томі числі 3 літаки й 2 вертольоти. На місці також працюють психологи обласного управління ДСНС.

30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж. В ООС причиною назвали ворожі збройні провокації із застосуванням трасуючих куль. Відкрито 7 кримінальних проваджень.

Зараз ви читаєте новину «Масштабні пожежі на Луганщині: яка ситуація станом на ранок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути