Ексклюзиви
понеділок, 21 березня 2011 16:47

Погрози гірників затопити рідне місто Януковича досягли свого

Погрози гірників затопити рідне місто Януковича досягли свого

З гірниками шахти-водокачки "Червоний жовтень" в Єнакієвому почали розраховуватись з боргами по заробітній платі.

"19 березня, нам повністю заплатили за січень, сьогодні дали 35% лютневої зарплати, а до кінця тижня обіцяють розрахуватися за лютий повністю. Ще раніше дали по 125 гривень тим, що найбільше бідують, - розповів профспілковий лідер шахти "Червоний Жовтень" Юрій Тесля.

За словами Теслі, це стало приємною несподіванкою, тому що робітники вже опустили руки, відмовилися від рішучих дій і лише смиренно чекали реакції уряду на їхні благання.

У суботу почали гасити заборгованість і перед іншими 13 шахтами-водокачка ДП "Укршахтгідрозахист", повідомляє прес-служба Профспілки працівників вугільної промисловості.

Нагадаємо, обстановка в колективі шахти "Червоний Жовтень" загострилася 3 березня, коли колектив заявив, що затопить рідне місто Президента - Єнакієве. Щогодини штат "Червоного Жовтня", що складається з 137 працівників, відкачує з надр законсервованого рудника по 640 кубів води (приблизно 10 вагонів). Повна зупинка роботи загрожувала затопити і сусідні шахти. У числі яких "Юнком" - заморожена шахта з радіоактивною капсулою.

Але надалі робочих попередили, що страйк буде зірваний, на місця страйкарів привезуть штрейкбрехерів. За допомогою шахтарі зверталися до Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України, в Міненерговугілля і до глави Уряду Миколи Азарова.

Виявилося, що в бюджеті поточного року забули закласти потреби ДП "Укршахтгідрозахист". На утримання всього об'єднання з 14 водовідливних комплексів Донецької та Луганської областей в першому кварталі було заплановано витратити лише 12 тисяч гривень!

Проблеми "Червоного Жовтня" виходять далеко за межі не виплати зарплати. У підприємства немає коштів і матеріалів для ремонту обладнання і підтримки господарства в працездатному стані. Питання охорони праці та промислової безпеки, що вимагають вкладення грошей, не вирішуються.

Зараз ви читаєте новину «Погрози гірників затопити рідне місто Януковича досягли свого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути