Ексклюзиви
четвер, 03 березня 2011 20:00

Рідне місто Януковича на межі соціального вибуху

Рідне місто Януковича на межі соціального вибуху

 

З початку року гірники "Червоного Жовтня" не отримували заробітну плату

Трудовий колектив шахти-водокачки "Червоний Жовтень" у місті Єнакієве на Донеччині (як відомо, це рідне місто президента Віктора ЯНУКОВИЧА) на межі соціального вибуху - з початку року гірники не отримували заробітну плату.

Як заявили у прес-службі Центрального комітету профспілки працівників вугільної промисловості, гірників уже два місяці "годують порожніми обіцянками, щоразу вигадуючи нову причину перенесення виплати грошей".

"Люди обурені до межі. Скільки можна випробовувати їхнє терпіння?! Влітку минулого року лише загроза зупинки водовідливних установок змусила Мінвуглепром згадати про нас і виплатити чотиримісячну заборгованість із заробітної плати, і ось знову така ж ситуація ...", - обурений голова первинної профспілкової організації шахти "Червоний Жовтень" Юрій ТЕСЛЯ.

За словами шахтарів, керівництво ДП "Укршахтгідрозахист" заявило, що "грошей немає, навіть не чекайте", посилаючись на зволікання з боку Кабміну, який досі не затвердив постанову, яка регламентує надходження коштів підприємствам "Укршахтгідрозахист".

У повідомленні профспілки наголошено, що зупинка шахти може обернутися катастрофою для Єнакієвого.

"Якщо водовідливний комплекс припинить роботу, під водою опиняться території, на яких розташовані житлові будинки, загрожує підтоплення і шахтам, які працюють. І тоді проблема одного держпідприємства перетвориться на екологічну катастрофу міського масштабу , від якої можуть постраждати люди ", - зазначили гірники.

Працівники "Червоного Жовтня" зазначили, що "фінансування шахти повністю бюджетне, оскільки видобувати вугілля гідрозахисних шахтам заборонили, відповідно, власних коштів у підприємства немає".

Тому гірники просять дозволити таким підприємствам видобувати вугілля на низьких глибинах в межах їхнього шахтного поля. За підрахунками фахівців, це дозволило би забезпечувати трудящих побутовим вугіллям, оплачувати комунальні витрати шахти, а також на підприємстві з'явилися б нові робочі місця.

4 березня гірники мають намір вирішити, яким чином їм отримати зарплату.

Це вже не перші протести шахтарів у Єнакієвому.

Нагадаємо, минулого року гірники шахти "Юний комунар" були готові оголосити страйк і припинити безперебійне відкачування ґрунтових вод у підземних виробках шахти, що загрожувала області екологічною катастрофою. Тоді ситуацію вдалося владнати

Зараз ви читаєте новину «Рідне місто Януковича на межі соціального вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути