пʼятниця, 14 жовтня 2011 18:03

"Податківці" клянуться, що били секретарку афганців згідно з усіма законами

"Податківці" клянуться, що били секретарку афганців згідно з усіма законами

Державна податкова міліція проводила обшук в офісі громадської організації "Ніхто, крім нас" згідно з чинним законодавством, стверджує перший заступник начальника податкової міліції Анатолій Яковінець.

"Всі дії представників податкової міліції відповідають чинному Кримінально-процесуальному кодексу", - сказав він.

За словами представника ДПА, обшук був закінчений протягом 2-х годин. При цьому, чиновник додав, що він проводився в присутності представника "Ніхто, крім нас".

"Обшук був закінчений і тільки після обшуку почалися незрозумілі дії, які ми вчора бачили", - уточнив Яковінець.

За його словами, після обшуку був складений протокол і в протоколі обшуку представник громадської організації "Ніхто, крім нас" не вказав будь-яких зауважень, як і не висловлював їх під час проведення обшуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афганці не підуть організовано під Печерський суд та на Марш УПА

Яковінець також додав, що за даним фактом проводиться прокурорська перевірка і прокуратура дасть свою оцінку, в тому числі і діям народних депутатів.

У свою чергу, перший заступник начальника податкової міліції Василь Коваль також повідомив, що всі кримінально-процесуальні норми в діях податківців були дотримані.

Коваль назвав дії в офісі громадської організації з боку представників цієї організації, а також деяких народних депутатів "піар-акціями".

"Що робити народним депутатам там, де правоохоронний орган проводить кримінально-процесуальні дії? І яким чином цей народний депутат вже визначив, що працівники податкової міліції порушують закон?", - Зазначив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Афганці" відпустили податківців, які побили секретаря їхньої організації

Коваль також пояснив, що в Донецькій області було порушено і проводиться розслідування кримінальної справи за фактом ухилення від сплати податків на суму 2,8 млн грн, і в ході розслідування з'ясувалося, що одним із співзасновників цієї кампанії, за якою проводиться розслідування, є голова громадської організації "Ніхто, крім нас" Олександр Ковальов.

За його словами, співробітники податкової міліції не завдавали тілесних ушкоджень і не били секретарку цієї організації, яка на момент обшуку перебувала в офісі.

Як повідомлялося, в четвер члени всеукраїнської громадської організації "Ніхто крім нас", в основному колишні воїни-"афганці", протягом кількох годин утримували співробітників податкової міліції, які на їх думку, проводили обшук в їхньому офісі з порушенням законодавства та завдали тілесні ушкодження секретарю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афганці переконані, що штурм в офісі - це не більше, ніж політичні залякування

Прибулий на місце інциденту народний депутат (фракція "БЮТ-Батьківщина") Сергій Пашинський зажадав від правоохоронців залишити приміщення.

"Ці люди (співробітники податкової міліції - ред.) підтвердили в інтерв'ю журналістам, що у них немає доручення слідчого. У нас є заява секретаря про побиття, тут скоєно злочин, але, на жаль, прокуратура виступає "дахом" для злочинців, які прикриваються посвідченнями податкової ", - заявив депутат.

За інформацією прес-служби Державної податкової адміністрації в Києві, обшук проводиться київськими податківцями на виконання доручення слідчого відділу податкової міліції ДПА в Донецькій області та постанови Центрального міського районного суду м. Макіївка (Донецька обл.) У зв'язку з кримінальною справою, порушеною за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Зараз ви читаєте новину «"Податківці" клянуться, що били секретарку афганців згідно з усіма законами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути