четвер, 13 жовтня 2011 13:52

Афганці переконані, що штурм в офісі - це не більше, ніж політичні залякування

Афганці переконані, що штурм в офісі - це не більше, ніж політичні залякування

Продовжується обшук в офісі громадської організації "Ніхто крім нас". Під час обшуку було побито секретаря організації Юлію Літохіну.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Зараз проводиться обшук офісу громадської організації "Ніхто крім нас". Обшук проводиться на підставі постанови судді Макєєвського районного суду. Виконується оперуповноваженими податкової міліції, у яких немає доручення слідчого на виконання цих слідчих дій. Зайшли по-макєєвськи: було збито з ніг і побито секретаря організації. Зараз ми готуємо заяву про порушення кримінальної справи стосовно побиття секретаря ВГО "Ніхто крім нас", - розповів член ВГО "Ніхто крім нас", інвалід 2-ї групи війни в Афганістані адвокат Петро Рябенко.

"До офісу нікого не пускають. По-перше, не пускають адвокатів. Дії, які проводяться — не зрозумілі, вважаємо, що все це відбувається в переддень проведення конференції громадських організацій, яка призначена на завтра. Це — політичні залякування, нічого більше. Пов'язуємо це, оскільки кримінальну справу порушено нібито Макєєвською податковою міліцією", - наголосив він, спілкуючись із журналістами.

Рябенко також додав: "Ордер на проведення обшуку нібито є, проти самого ордену, самої постанови судді особисто я ще не читав. Годиною раніше з такою ж постановою податкова міліції прибула і до квартир голови "Ніхто крім нас" Олександра Ковальова. Проте, у зв'язку з тим, що там неправильно зазначено прізвище, адреса, не було доручення оперуповноважених, самого слідчого не було, вони визнали, що ці дії є незаконними і поїхали звідти".

Секретар Юлія Літохіна розповіла, що вона відкрила двері і одразу отримала удар в обличчя.

"Секретар ВГО "Ніхто крім нас" відкрила двері і в ту ж секунду отримала удар в обличчя. Особа, яка била, була в чорній шкіряний курточці. Ця особа і зараз знаходиться в офісі. Потім, за секунду жінку було збито з місця працівниками охорони. "Швидка", яку ми викликали, констатувала легкі тілесні ушкодження. Потім її фактично виштовхали з офісу. Зараз було подано заяву про порушення кримінальної справи проти працівника міліції, вони оформляють документи. Ми готуємо заяву про порушення кримінальної справи Генпрокурору і прокурору міста Києва".

За словами Літохіної, зараз в офісі знаходиться 4 міліціонери у формі та три особи в штатському. Ще один чоловік у штатському залишив офіс невдовзі після початку обшуку.

Зараз ви читаєте новину «Афганці переконані, що штурм в офісі - це не більше, ніж політичні залякування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути