пʼятниця, 30 липня 2021 13:57

Поштову компанію викрили в контрабанді ширвжитку й брендового одягу

Поштову компанію викрили в контрабанді ширвжитку й брендового одягу
ДБР перекриває канали контрабанди товарів широкого вжитку. Фото: dbr.gov.ua

Спецоперацію з ліквідації одного з найбільших каналів контрабанди товарів широкого вжитку й підакцизних товарів продовжують працівники Державного бюро розслідувань спільно з Департаментом протидії контрабанді Митної служби.

Щомісяця від протиправної діяльності держава втрачала десятки мільйонів гривень, повідомили в пресслужбі ДБР.

Під час обшуків на центральних сортувальних станціях операторів поштового зв'язку та в підрозділах Київської митниці вилучено приблизно 30 т товару. Його ще підраховують і оцінюють фахівці.

Один із поштових перевізників упродовж тривалого часу завозив з-за кордону через столичний аеропорт великі партії товарів широкого вжитку, брендовий одяг, електротовари й підакцизні товари під виглядом звичайних поштових перевезень. Великі партії товару ввозили на територію України під виглядом відправлень для громадян України, які навіть не підозрювали про це. Усі "посилки" оцінювалися до €100, що дозволяло не сплачувати податки.

Тільки в липні 2021 року цей поштовий оператор ввіз в Україну понад 150 т товару, не сплативши понад 30 млн грн податків і зборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець із діамантами в трусах ішов через митницю

Організатори контрабанди брали в замовників гроші за перевезення товарів без митної декларації. Суми обраховували залежно від групи товару. Техніка, зокрема, телефони та планшети, мали чітко визначену ціну за одиницю, брендовий одяг мав визначену суму за кілограм. Потім ці товари потрапляли до магазинів, де реалізовувалися за готівку.

Зараз працівники ДБР встановлюють коло причетних до схеми осіб, зокрема поміж працівників Митної служби.

12 липня працівники ДБР провели обшуки на території митного поста "Бориспіль" Київської митниці й вилучили приблизно 3 т високоліквідних товарів цього ж перевізника, заплановані до ввезення на територію України без сплати митних платежів і зборів.

СБУ викрила схему контрабанди в Україну брендового одягу й косметичних товарів із ЄС.

Її організував фігурант санкційного списку РНБО Володимир Дідух і його оточення. У кримінальних колах він відомий як "Вова Морда", повідомили в СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Поштову компанію викрили в контрабанді ширвжитку й брендового одягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути