Ексклюзиви
пʼятниця, 02 липня 2021 15:02

Українець з діамантами в трусах ішов через митницю
5

В аеропорту "Бориспіль" митники затримали пасажира, який намагався незаконно ввезти в Україну діаманти. Цінне каміння сховав у спідньому.

Про це повідомила пресслужба Київської митниці.

Фото: facebook.com/KYIVcustomsUA/

"Каміння загальною масою понад 14 каратів та дев'ять каблучок з білого золота, оздоблених діамантами, ввозив наш співвітчизник, який повертався авіарейсом з Туреччини. Для проходження митного контролю скористався спрощеною системою "зелений коридор", - йдеться в повідомленні.

На запитання митників, чи має чоловік товари для декларування, він відповів ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземець контрабандою хотів відправити в Україну діаманти

"Поліетиленовий пакетик з дев'ятьма каблучками та один діамант в конверті з сертифікатом виробника митники виявили під час перевірки ручної поклажі пасажира, серед його особистих речей", - додали в повідомленні.

Після цього чоловік видав ще один поліетиленовий пакетик, в якому були шість пакунків з прозорим безбарвним камінням. Усе це він переміщував у спідній білизні, яка була одягнена на ньому.

Київська митниця склала протокол про порушення митних правил. Прикраси та коштовне каміння вилучили до рішення суду. Попередня вартість виявлених діамантів досягає 2 млн грн, уточнила Держприкордонслужба.

Такий випадок в "Борисполі" стався не вперше. У листопаді торік 50-річний чоловік та 43-річна жінка повертались в Україну з Туреччини з діамантами у спідній білизні. Чотири пакетики з коштовним камінням вагою 23,2 г були в одягнутих на жінці трусах. Таку ж схованку використав і чоловік. Він на собі приховував два zip-пакети з камінням вагою 15,9 г.

Зараз ви читаєте новину «Українець з діамантами в трусах ішов через митницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути