Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2018 11:00

Підлітка вкусила змія та відправила до лікарні

Підлітка вкусила змія та відправила до лікарні
Обережно, змії: хлопець потрапив до лікарні внаслідок укусу змії. Фото: depo.ua

У Башкірівському лісі Чугуївського району на Харківщині підлітка вкусила змія. Про це повідомили очевидці на сторінці у Facebook.

"Хлопець разом із матір'ю йшов лісом додому. Побачив повзучого гада. Подумав, що то вуж і спробував спіймати. Як виявилось, змія, яка й вкусила хлопця за палець. Вже через 30 хв. підлітка забрали до реанімації. Там надали першу допомогу", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти безстрашно рятували пса від велетенської змії

Нині постраждалий у лікарні. Його стан стабільний.

А тим часом на Сколівщині Львівської області змія напала на 20-річну жінку. Постраждалу від зміїного укусу доставили до лікарні. Про це повідомила прес-служба Головного управління ДСНС України у Львівській області.

"Ввечері, 8 жовтня, до Сколівської центральної райлікарні госпіталізували 20-річну мешканку села Волосянка Сколівського району, яку вкусила змія за праву руку", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоголову отруйну змію знайшли на клумбі

У жінки стан середнього ступеня тяжкості. Нині вона в лікарні.

Працівники ДСНС вкотре нагадують про безпеку та уважність у лісі чи ж на природі. Якщо побачили плазуна поряд із собою, панікувати не слід. Разом з тим, не наближуватись і не робити різких рухів. Натомість спокійно відійти. У гадів поганий зір і слух. Однак вони добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 м. Зазвичай плазуни знаходяться у високій траві, кущах, лісах. Тому, відправляючись у такі місця, варто вдягатись і взуватись відповідно.

14 серпня у львівському Західноукраїнському дитячому медичному центрі від укусу змії померла 4-річна дівчинка. До закладу потрапила у важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «Підлітка вкусила змія та відправила до лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути