Ексклюзиви
вівторок, 05 липня 2011 12:48

Під Новобогданівкою знову прогримів вибух, є постраждалі

Під Новобогданівкою знову прогримів вибух, є постраждалі

У військовій частині під Новобогданівкою (Мелітопольський район Запорізька область) у понеділок ввечері в казармі прогримів вибух боєприпасу, в результаті чого постраждали два солдати строкової служби.

Як повідомив помічник військового прокурора Південного регіону Едуард Плешко, боєприпас, який вибухнув в руках солдата строкової служби, був знайдений ним на технічній території військової частини.

"Вибух в казармі військової частини під Новобогданівкою (Запорізька область) пролунав 4 липня близько 19.15. Солдат К. намагався за допомогою викрутки демонтувати металевий предмет, який він знайшов, перебуваючи у наряді на технічній території військової частини", - розповів помічник військового прокурора.

Плешко зазначив, що в результаті вибуху солдат отримав поранення тулуба, стегон (без пошкодження артерій), травматичну ампутацію лівої кисті.

Ще один солдат-строковик, що знаходився поруч з місцем вибуху, отримав незначні поранення в область живота.

"Після надання первинної медичної допомоги обидва поранених солдата доставлені в Мелітопольську центральну райлікарню. Стан постраждалих медики оцінюють як задовільний, загрози життю немає", - підкреслив помічник військового прокурора.

Він також зазначив, що на місці події працює оперативна група військової прокуратури Запорізького гарнізону.

Як повідомили в правоохоронних органах регіону, після вибухів на військових складах в різні роки протягом 2004-2006 рр., з технічної території військової частини в районі Новобогданівки (Запорізька область) були розкидані тисячі боєприпасів. Згодом територія військової частини і прилеглі до неї землі с. Новобогданівка розміновували силами МНС України.

Зараз ви читаєте новину «Під Новобогданівкою знову прогримів вибух, є постраждалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути