вівторок, 28 червня 2011 12:53

Біля Національної ядерної лабораторії США вирує пожежа

Біля Національної ядерної лабораторії США вирує пожежа

Влада американського штату Нью-Мексико, на території якого вирує лісова пожежа, оголосила обов'язкову евакуацію 12-тисячного населення міста Лос-Аламос 28 червня, повідомляє агентство Ассошіейтед Пресс.

Вогонь вже знищив близько 30 будівель. Пожежа перекинулася в Нью-Мексико з Арізони, де став самим найбільшим в історії штату, знищивши територію площею в 22 тисячі гектарів.

Припинено роботу Національної ядерної лабораторії Лос-Аламоса, до будівель якої вогонь наблизився впритул. Представники ядерного об'єкта заявляють, що загрози найбільш важливим ділянкам комплексу немає.

"Плутонієва установка надійно захищена від загрози пожежі, а вибухові речовини, якими володіє лабораторія, зберігаються в підземних залізобетонних бункерах", - говорить представник лабораторії Кевін Рорк.

Нагадаємо, Національна лабораторія в Лос-Аламосі заснована в 1943 році. Саме тут були створені бомби, які в 1945 році скинули на Хіросіму і Нагасакі. В даний час лабораторія є одним з найбільших в США центрів науки та технології, в якій проводяться дослідження у сфері відновлюваної енергії, космосу, медицини, суперкомп'ютерів і нанотехнологій.


Зараз ви читаєте новину «Біля Національної ядерної лабораторії США вирує пожежа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути