Ексклюзиви
субота, 25 червня 2011 14:36

Пасажир Ту-134 розповів, як падав літак

Пасажир Ту-134 розповів, як падав літак

Пасажир Сергій Карпов, що вижив у авіакатастрофі в Карелії, який в даний час знаходиться в реанімації лікарні Петрозаводська, розповів, що ж насправді сталося при аварії Ту-134.

"Ми сіли не на ту смугу і почали крилами ламати дерева. На моїх очах це все зривалося. Потім було відчуття, що відвалилося одне шасі. Тому що літак повело вниз і кудись убік", - сказав він. Під "смугою", пасажир, як видно, має на увазі шосе, на яке, пішовши з курсу, звалився літак.

"Потім судно почало чи здавлювати, чи розривати. Глухий удар. Дим. Пожежа, - згадав Сергій. - Я відразу, чесно кажучи, не зрозумів, що сталося, продовжував дивитися. Опустив голову. Згрупуватися і все", - сказав чоловік.

За словами Сергія, він зрозумів, що щось відбувається, коли на шляху почали з'являтися дерева, адже їх не повинно бути на злітно-посадковій смузі. Пасажир розповів, що як тільки літак опинився на землі, він розстебнув ремінь і побіг. Вибратися з літака йому вдалося, коли він уже загорівся - "по живому вогню". Саме про порятунок Сергія раніше розповідали місцеві жителі, які відтягнули пораненого подалі від літака, який горів.

На думку Сергія, вижити йому допомогла випадковість - під час польоту він зі свого місця на початку салону пересів на вільні місця, які перебували в кінці лайнера - між крилом і турбіною. Стан Сергія, який отримав перелом ключиці і сильні опіки, лікарі оцінюють як важкий, йому планують провести кілька операцій.

У реанімації разом з Карповим, за його словами, лежать ще двоє пасажирів літака: чоловік, якого підтримують апаратом штучного дихання, і жінка у важкому стані.

Нагадаємо, Ту-134, що належить авіакомпанії "РусЕйр" і летів з Москви до Петрозаводська, розбився в Карелії в ніч на 21 червня. В результаті на місці загинули 44 людини, 7 пасажирам і бортпровідниці вдалося вижити. Проте наступного дня від важких ран помер 10-річний хлопчик, і кількість жертв авіакатастрофи, таким чином, склала 45 людей.

Зараз ви читаєте новину «Пасажир Ту-134 розповів, як падав літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути