четвер, 23 червня 2011 16:50

Українські літаки можуть замінити Ту-134 у Росії - експерт

Українські літаки можуть замінити Ту-134 у Росії - експерт

Заміною російським Ту-134 можуть стати українські Ан-148 та Ан-158.

Таку думку висловив аналітик  інвестиційної компанії BG Capital Олександр Паращій.

"Однак українські виробничі потужності, навіть за умови підключення Воронезького авіабудівного підприємства, не зможуть забезпечити необхідну для повної заміни кількість авіасуден протягом року. Може йтися про виробництво 15 літаків за рік", - додав експерт.

Він також зазначив, що наміри керівництва РФ, зокрема президента Дмитра Медвєдєва, вивести з експлуатації Ту-134 можуть бути реалізовані лише за наявності державної підтримки.

"За інформацією з відкритих джерел наразі використовується 51 літак  Ту-134. Тому, якщо держава профінансує заміну цих літаків, то це виглядає реальним... "Нормальні" компанії не використовують літаки, зняті з виробництва ще 27 років тому. Вони використовуються лише небагатими компаніями, в яких не буде фінансової можливості змінити парк літаків, в разі заборони Ту-134", - сказав Паращій.

Нагадаємо, близько півночі 20 червня літак Ту-134 розбився при посадці в 1 км від аеропорту Петрозаводська. В результаті авіакатастрофи на місці події загинули 44 людини, в тому числі українці. Пізніше в лікарні помер 10-річний хлопчик. Сім потерпілих перебувають у лікарнях. Причини авіаподії встановлюються.

Зараз ви читаєте новину «Українські літаки можуть замінити Ту-134 у Росії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути