Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2024 23:42

Печерський суд Києва виправдав ексзаступника голови Нацполіції, який приймав незаконні подарунки

Печерський суд Києва виправдав ексзаступника голови Нацполіції, який приймав незаконні подарунки
Печерський суд Києва виправдав безоплатне проживання Тишлека в розкішних помешканнях. Фото: Дмитро Тишлек/Фейсбук

Нацагентство із запобігання корупції викрило колишнього заступника голови Національної поліції Дмитра Тишлека у тому, що він отримав коштовні подарунки у вигляді безоплатного проживання в розкішних помешканнях, які йому не належали.

Але Печерський суд Києва вирішив, що все в рамках закону. Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

За даними агентства, Тишлек користувався столичною квартирою на Печерську площею понад 140 кв. м, яка належала відомому ідеологу проєкту "Велике будівництво" Юрію Голику. Впродовж терміну користування експоліцейський "зекономив" на оренді 617 тис. грн, що вважається незаконним подарунком.

Також НАЗК встановило, що Тишлек отримав від знайомої ще один незаконний подарунок у вигляді безоплатного проживання у приватному будинку поблизу Києва площею понад 320 кв. м, що складає ще 225 тис. грн неоплаченої оренди. Маєток належить Наталі Нечепоренко, чия родина є бізнес-партнерами російського кримінального авторитета Андрєя Іманалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звинувачений у зв'язках з РФ заступник голови Нацполіції Тишлек подав у відставку

НАЗК направило адмінпротокол щодо цих порушень до Печерського райсуду Києва, де справа розвалилася. Суд вирішив, що визначити вартість оренди квартири не вбачається за можливе, водночас є докази, що Тишлек, виявляється, за власні кошти обставив квартиру на 910 тисяч гривень, у той час, як НАЗК це облаштування оцінило всього у 130 тисяч. Тобто нібито у такий спосіб експоліцейський заплатив за оренду.

Появу у себе таких грошей Тишлек пояснив тим, що його дружина позичила 4,5 мільйона гривень у своєї матері, яка мешкає в Росії.

Щодо будинку під Києвом, то тут суд просто дійшов висновку, що правоохоронець там не жив.

Рішення ухвалила суддя Печерського суду Світлана Гречана, яка донедавна була одружена зі співробітником Національної поліції. Журналісти нарахували у подружжя нерухомості на 14 млн гривень, про яке у деклараціях Гречаної нічого не сказано. Журналісти кажуть, що саме ця суддя раніше "поховала" справу колишнього заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, якого також підозрювали в отриманні незаконних подарунків.

Раніше з'ясувалося, що члени родини Дмитра Тишлека мають російські паспорти, а деякі з них підтримують криваву війну, розв'язану Росією.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що за виявленими фактами розпочато кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Печерський суд Києва виправдав ексзаступника голови Нацполіції, який приймав незаконні подарунки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути