понеділок, 23 серпня 2021 09:47

Падіння літака на Прикарпатті: відомі попередні результати розслідування

Падіння літака на Прикарпатті: відомі попередні результати розслідування
28 липня на двоповерховий будинок у селі Шепарівці на Івано-Франківщині упав спортивний літак WT-10 Advantic. Загинули пілот 60-річний Ігор Табанюк та троє пасажирів. Фто: nbaai.gov.ua

Стали відомі нові подробиці катастрофи спортивного літака у селі Шепарівці Коломийському районі Івано-Франківської області.

Пілот Ігор Табанюк виконував складну фігуру, заборонену для виконання у літаках такого типу. Про це йдеться у попередньому звіті Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами.

"Літак під час польоту виконував пілотажну фігуру "бочка", тобто, обертався навколо своєї осі. При цьому крен літака перевищував 60º. Тоді як чотиримісний літак WT-10 Advantic призначений для виконання туристичних, спортивних та рекреаційних польотів вдень у візуальних умовах. На цьому типі літака заборонено виконувати пілотажні маневри, такі як умисне доведення літака до зриву потоку та звалювання, обертання літака, крутих розворотів з креном більше ніж 60º та інших складних фігур", – йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофу підлаштували - родичі льотчика Табанюка

Крім того, пасажири літака не були достатньо убезпечені при виконанні маневрів. І були застебнуті лише поясними ременями безпеки, без використання плечових ременів безпеки.

Інформація щодо відмов систем літака відсутня. За характером пошкоджень лопатей гвинта та їх розкиданням, двигун працював до моменту зіткнення із землею.

Погода була сприятливою для виконання візуальних польотів. Пілот у відмінному фізичному стані.

Попередній звіт не містить аналізу та висновків про причини події. Вони будуть детально описані в остаточному звіті. Слідство триває.

28 липня на двоповерховий будинок у селі Шепарівці Коломийського району на Івано-Франківщині упав спортивний літак WT-10 Advantic. Загинули пілот 60-річний Ігор Табанюк та троє пасажирів із США — 20-річні Амром Фромовіц, Лазер Брілл і Герші Вайц. Навчалися в Ізраїлі. В Україну приїхали відпочити. Будинок належав місцевому Валерію Помагаєву, 67 років. Жив із родинами дітей та онуками — всього дев'ятеро людей. На момент падіння у хаті була старша донька господаря Ольга Корчева з двома дітьми. Встигли вийти надвір.

Зараз ви читаєте новину «Падіння літака на Прикарпатті: відомі попередні результати розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути