Ексклюзиви
середа, 08 лютого 2012 15:48

Неякісний алкоголь продовжує десятками вбивати індійців

Неякісний алкоголь продовжує десятками вбивати індійців

Продавці нелегального спиртного, що стало причиною смертельного отруєння 24 осіб на сході Індії, торгували ним як ліками, повідомляє в середу індійське інформаційне агентство IANS.

Раніше повідомлялося про 13 померлих від підробленого алкоголю.

Трагедія сталася в східному штаті Орісса. Жителі округу Одіша почали звертатися до лікарів після вживання дешевого спиртного починаючи з понеділка. Опівдні в середу померли 24 людини, ще близько 20 знаходяться у важкому стані.

Серед померлих виявився і чоловік, який готував отруйне спиртне і торгував їм, зазначає ЗМІ.

Як повідомила пресі місцева поліція, торговець цим пійлом видавав його за якийсь "засіб" від кашлю. Це був спосіб обдурити поліцію. Проте місцеві любителі недорогої випивки прекрасно знали, що це за "ліки" зазначають місцеві ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від самогону в Індії загинули вже 167 осіб

Поліція заарештувала трьох членів сім'ї торговця "лікарським препаратом".

Це вже третій випадок масового отруєння контрафактним алкоголем в Індії за останні два місяці. У новорічну ніч 17 людей загинули в південному штаті Андхра-Прадеш після того, як зазначили новорічне свято підробленими дешевим алкоголем.

В середині грудня понад 170 осіб померли в штаті Західна Бенгалія після того, як вироблений кустарним способом токсичний напій стали розливати в дешевому барі поруч із залізничною станцією Сангрампур. Влада вже назвали цю трагедію наймасовішим випадком отруєння кустарним алкоголем в історії Індії. Причиною загибелі людей у Західній Бенгалії став метил, який виявився в підробленому спиртному.

Влада країни не раз заявляла, що має намір вжити найжорсткіших заходів проти виробників і торговців алкогольними підробками. Однак поки зупинити торгівлю дешевими підробленими алкогольними напоями не вдається.

Зараз ви читаєте новину «Неякісний алкоголь продовжує десятками вбивати індійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути