Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2011 00:15

Горілку заборонили продавати в піст

— Шо за дурна ухвала? Якщо не можна буде продавати в одному магазині алкоголь і дитячі товари, то мій власник відмовиться від дитячих речей. 60 відсотків доходів у нас від спиртних напоїв, — каже продавець 36-річна Оксана. Торгує в невеликому магазині на вул. Зеленій у Львові.

У четвер, 15 грудня, львівські депутати, більшість із яких "свободівці", обмежили продаж алкоголю та слабоалкогольних напоїв. Заборонили торгувати спиртним у крамницях, де є товари для дітей. В інших магазинах обмежили графік продажу — з 12.00 до 20.00. Але під час масових заходів у місті, християнських постів та великих свят торгівлю спиртним слід припинити й там.

— В Україні алкоголізм серед дітей на першому місці у світі, — каже голова фракції  "Свобода" Руслан Кошулинський, 42 роки. — За нашими даними, 40 відсотків школярів Львова вживають алкоголь із 10 років. Цього року 33 учні потрапили у реанімацію з алкогольним отруєнням.

— Та депутати просто хочуть нажитися. У них же по місту свої кафе, бари. А там продавати алкоголь можна цілодобово, — говорить Оксана. — Так то ще не все. Вони вирішили, що тепер самі даватимуть дозволи підприємцям на торгівлю спиртним. А не департамент економіки, як було досі. Уявляєте, які хабарі вимагатимуть?

— Як би не було, горілка час від часу потрібна усім. Хтось настоянки робить, мій брат по 50 грамів коньяку щоранку для підвищення тиску п'є, — говорить львів'янка 32-річна Галина Денис. — Не можна цей товар заборонити через те, що міліція з алкоголізмом справитися не може. Я працюю бухгалтером. Засиджуюсь на роботі до восьмої вечора. Перед святами де я те шампанське чи вино буду шукати?

Рішення має набути чинності з 1 січня. Юристи мерії вивчають, чи воно законне. Міський голова 43-річний Андрій Садовий його не підтримує. Пропонує повністю заборонити продаж алкоголю у вуличних кіосках. Вважає, саме там купують горілку й пиво неповнолітні.

Восени торік Львівська міська рада обмежила продаж алкоголю у нічний час — із 22.00 до 10.00.

Зараз ви читаєте новину «Горілку заборонили продавати в піст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути