середа, 03 березня 2021 16:06

"Невідомі змушували свідчити" - у справі Стерненка відкрилися нові факти

"Невідомі змушували свідчити" - у справі Стерненка відкрилися нові факти
Засуджені активісти Сергій Стерненко (ліворуч) і Руслан Демчук. Їх визнали винними у викраденні людини, розбої та незаконному поводженні зі зброєю. Обом дали по 7,3 року в'язниці. Фото: Думская

Справа про так зване викрадення на Одещині депутата райради Сергія Щербича отримала продовження. Засудженого у справі Руслана Демчука змушували свідчити проти Сергія Стерненка.

2 березня в СІЗО до Демчука прийшли невідомі, які назвалися поліцейськими. За свідчення проти Стерненка обіцяли змінити запобіжний захід шляхом впливу на прокурора. Про це повідомили в юридичній компанії "Міллер", яка представляє інтереси обох засуджених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Стерненка запідозрили підробку підпису: фотофакт

"Після отримання цієї інформації ми невідкладно ініціювали застосування до Руслана Демчука заходів безпеки у вигляді переведення в окрему камеру. І направили заяву про злочин – примушування давати показання", - розповіли адвокати.

Після реєстрації кримінального провадження вони направлять необхідні запити та клопотання з метою встановлення зловмисників та інших причетних до злочину осіб.

23 лютого Приморський райсуд Одеси відправив за ґрати проукраїнського активіста Сергія Стерненка через справу 6-річної давнини щодо викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича. Його, за свідченнями самого ж депутата, катували та вимагали скласти мандат. Крім Стерненка, вирок отримав його соратник Руслан Демчук. Їх визнали винними у викраденні людини, розбої та незаконному поводженні зі зброєю. Але термін відповідальності за статтею щодо викрадення вже збіг. За двома іншими статтями обох ув'язнили на 7 років і 3 місяці. Прокуратура просила для них по 8 років.

Зараз ви читаєте новину «"Невідомі змушували свідчити" - у справі Стерненка відкрилися нові факти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути