середа, 03 березня 2021 11:42

У справі Стерненка запідозрили підробку підпису: фотофакт

Підпис у протоколі проведення слідчого експерименту в справі активіста Сергія Стерненка могли підробити.

Ідеться про підпис потерпілого Сергія Щербича. Про це заявили адвокати юридичної компанії "Міллер" і показали на фото 4 різні документи з матеріалів кримінального провадження по справі. На кожному стоїть підпис потерпілого.

"Перші 3 документи були подані особисто потерпілим. 4-й – протокол слідчого експерименту за участі потерпілого. Його в матеріали справи долучив слідчий. І саме на цьому документі підпис потерпілого суттєво відрізняється від перших 3", – повідомляють юристи.

Автор: facebook.com/millerlawfirm
  Адвокати засудженого Сергія Стерненка запідозрили підробку підпису потерпілого у справі
Адвокати засудженого Сергія Стерненка запідозрили підробку підпису потерпілого у справі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки Стерненка заявили про переслідування

Вони переконані, що в протоколі проведення слідчого експерименту підпис зроблений не потерпілим. А це серйозна підстава вважати, що в справі, за якою засудили їхнього клієнта, відбулося службове підроблення з боку співробітників поліції. Уже звернулись із відповідною заявою до ДБР.

Також адвокати ініціюють вилучення зазначених документів з матеріалів судової справи та направлення їх на почеркознавчу експертизу. У разі підтвердження підробки підпису, відповідальні за це службові особи мають понести передбачену законом відповідальність. А суд, своєю чергою, – мусить визнати такий доказ недопустимим.

Цей процес ніяк не вплине на строки апеляційного оскарження вироку та запобіжного заходу в справі Сергія Стерненка, а розслідуватиметься в рамках окремого кримінального провадження.

23 лютого Приморський райсуд Одеси відправив за ґрати проукраїнського активіста Сергія Стерненка через справу 6-річної давнини щодо викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича. Його, за свідченнями самого ж депутата, катували та вимагали скласти мандат. Крім Стерненка, вирок отримав його соратник Руслан Демчук. Їх визнали винними у викраденні людини, розбої та незаконному поводженні зі зброєю. Але термін відповідальності за статтею щодо викрадення вже збіг. За двома іншими статтями обох ув'язнили на 7 років і 3 місяці. Прокуратура просила для них по 8 років.

Зараз ви читаєте новину «У справі Стерненка запідозрили підробку підпису: фотофакт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути