Ексклюзиви
середа, 24 серпня 2022 08:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Нещадні обстріли та ракетні удари – як росіяни "привітали" Луганщину з Днем Незалежності
3

На Луганщині ніч перед Днем Незалежності була неспокійною. Міста і села та українські позиції на межі Луганської та Донецької областей витримали три ракетні удари та одну атаку з повітря.

Було також 35 потужних обстрілів з артилерії, мінометів та РСЗВ, повідомив вранці 24 серпня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Ніч перед Днем Незалежності на Луганщині була неспокійною
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Ніч перед Днем Незалежності на Луганщині була неспокійною
Ніч перед Днем Незалежності на Луганщині була неспокійною

Він нагадав, що саме Луганщина на початку повномасштабного наступу Росії прийняла на себе найпотужніший удар ворожих військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині окупанти готують до війни дітей – Гайдай

"Однак українським бійцям вдалося стримати ворога, що дало змогу іншим регіонам країни підготуватись до ймовірної оборони. Півроку – нескорені. Окупанти не мають змоги проголосити про захоплення Луганщини, бо бої ще тривають на невеличкій території області. Наші бійці тримають оборону і в День Незалежності. Багато з нас втратили свої домівки, але зберегли країну", - зазначає Гайдай.

Вночі росіяни 13 разів обстрілювали Луганщину зі ствольної артилерії, 17 – із реактивних систем залпового вогню. П'ять разів застосовували міномети.

При цьому шість разів загарбники вимушені були відступати.

У ніч на 22 серпня росіяни сім разів вдарили ракетами по Луганщині. Позиції українських військових там обстрілювали 11 разів. Застосували ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню.

На окупованій Луганщині Збройні сили України зривають усі плани окупантів. У росіян великі втрати. Серед них більша частина – примусово мобілізовані з тимчасово окупованих територій.

Зараз ви читаєте новину «Нещадні обстріли та ракетні удари – як росіяни "привітали" Луганщину з Днем Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути