Ексклюзиви
понеділок, 22 серпня 2022 15:49

Окупанти вигадують нові способи "мобілізувати" чоловіків – Гайдай

Окупанти вигадують нові способи "мобілізувати" чоловіків – Гайдай
Серед примусово мобілізованих найбільші втрати. Фото: eastnews.ua

На окупованій Луганщині Збройні сили України зривають усі плани окупантів.

У росіян великі втрати. Серед них більша частина – примусово мобілізовані з тимчасово окупованих територій, каже голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині окупанти готують до війни дітей – Гайдай

"Їх без підготовки, без екіпірування кидали на передову. Смертність серед них колосальна. Минула вже не одна хвиля мобілізації. Була перша, коли еленерівці за хабарі могли відпускати чоловіків, була друга, коли брали участь ефесбевці. Гроші вони не брали, у них було чітке завдання відправити велику кількість людей. Потім забирали комунальних працівників, скасовували медогляд. Тепер вони платять гроші, щоб сказали, де є чоловіки", – каже він.

Бойовики затримують дітей і чекають на появу батьків чи родичів, щоб їх мобілізувати. Окупанти шукають можливостей, щоб спіймати чоловіків. Обіцяли великі зарплати на комунальних підприємствах і наступного дня відправляли на фронт.

Чоловіки з ОРЛО не хочуть воювати за так звану ДНР. Цілими підрозділами записують відеозвернення. Це страх перед смертю.

Плани окупантів щодо псевдореферендуму 11 вересня провалилися. Проведення його тільки на території Луганської області означатиме провал так званої спецоперації.

На тимчасово окупованій території Луганщини росіяни мобілізували 430 працівників шахти "Довжанська-Капітальна". На роботі їх замінять жінки.

Російські окупанти на тимчасово захоплених територіях пропонують по 60 тисяч рублів тим, хто "здаватиме" чоловіків. Так загарбники проводять мобілізацію місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вигадують нові способи "мобілізувати" чоловіків – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути