понеділок, 22 серпня 2022 09:07

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині окупанти готують до війни дітей – Гайдай

На Луганщині окупанти готують до війни дітей – Гайдай
В окупованих районах Луганщини російські загарбники вже готують до відправки на фронт підлітків. Фото: armyinform.com.ua

В окупованих районах Луганщини російські загарбники вже готують до відправки на фронт підлітків.

Зокрема, у Біловодському районі в день 225-річчя утворення села Новодеркул відбулося "урочисте прийняття присяги та посвячення в учасники воєнно-патріотичного руху "Молода гвардія" 30-ти дітей шкільного віку. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія навряд чи захопить більше українських територій: експерти ISW пояснили чому

"Чи розуміли підлітки майбутні наслідки того, що відбулося? Навряд чи. Батьки, точніше матері, – можливо. Але дітей на захід вони пустили і покірно спостерігали за абсурдом, який породжує смерть", - пише Гайдай.

За його словами, жителі Луганська повідомляють про неодноразові випадки зникнення дітей віком від 14 до 18 років.

Виявляється, загарбники їх затримують до встановлення особи. Тримають, поки за дитиною не прийде батько або брат. Далі їх ставлять перед вибором: якщо не дитина, то хто замість неї піде на фронт.

На тимчасово окупованій території Луганщини росіяни мобілізували 430 працівників шахти "Довжанська-Капітальна". На роботі їх замінять жінки.

Російські окупанти на тимчасово захоплених територіях пропонують по 60 тисяч рублів тим, хто "здаватиме" чоловіків. Так загарбники проводять мобілізацію місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині окупанти готують до війни дітей – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути