четвер, 18 липня 2024 08:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Не узгодили брехні: Лавров та Небензя в ООН озвучили різні версії удару по лікарні "Охматдит"

Не узгодили брехні: Лавров та Небензя в ООН озвучили різні версії удару по лікарні "Охматдит"
Російські загарбники 8 липня завдали удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Фото: eurointegration.com.ua

Російські посадовці в ООН озвучили різні версії брехні про удар по дитячій клініці "Охматдит" у Києві 8 липня.

Так, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров не узгодив з постпредом Росії при ООН Василем Небензею пропагандистські наративи про обстріл дитячої лікарні. Тому їхні версії суперечать одна одній. Про це у соцмережі Х написав постпред України при ООН Сергій Кислиця.

За його словами, версія Лаврова про те, що саме російська ракета, її обломки влучили в "Охматдит", озвучена ним в ООН 17 липня, не співпала з словами Небензі 9 липня на Радбезі ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров висловився про другий Саміту миру

Український постпред нагадав слова Небензі: "На розміщених українськими користувачами інтернету відеороликах видно, що без будь-яких пошкоджень та перешкод у район дитячої лікарні прилітає самотня ракета ППО України. Її неможливо ні з чим сплутати по характерному оперенню, що чітко розрізняється, та інших характеристиках".

Водночас Лавров у середу видав іншу версію.

"Ось, нещодавно, коли ми завдавали ударів по військовій і пов'язаній з військовим блоком енергетичній інфраструктурі одна з цих ракет була збита українською протиповітряною системою і уламки цієї ракети впали на дитячий госпіталь у Києві "Охматдит", - сказав він.

Кислиця наголосив, що ще в лютому 2022 року на засіданнях Радбезу "радив Небензі частіше набирати свого шефа в Москві і звіряти з ним свої побрехеньки у Нью-Йорку".

8 липня росіяни вдарили по дитячій лікарні "Охматдит" крилатою ракетою Х-101. Від російського удару загинула працівниця "Охматдит" - дитячий нефролог Світлана Лук'янчук.

10 липня стало відомо про смерть маленького хлопчика, якого госпіталізували після російського удару по "Охматдиту". Повідомлялося, що внаслідок російського ракетного удару по Києву 8 липня загинули 33 людини, серед яких четверо дітей. Постраждали 120 людей, серед яких 10 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Не узгодили брехні: Лавров та Небензя в ООН озвучили різні версії удару по лікарні "Охматдит"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути