пʼятниця, 05 травня 2017 12:18

"Не було вже сил кричати": дитина кілька годин пролежала на асфальті, доки батьки спали

"Не було вже сил кричати": дитина кілька годин пролежала на асфальті, доки батьки спали
Перехожі побачили малюка на асфальті. Поряд у "відключці" сиділи батьки ФОТО: facebook.com/zappolice

У Запоріжжі 9-місячний малюк кілька годин пролежав на асфальті, доки батьки спали. На крики дитини звернули увагу перехожі. Вони викликали правоохоронців.

Про це повідомила прес-служба патрульної поліції міста.

"Коли очевидці підійшли до хлопчика, малюк перестав кричати. Напевно, вже не було сил. Поліцейські взяли малюка. Почали будити батьків. Ті поводили себе неадекватно, ледь прийшли до тями. Підозрюють, що були під дією наркотиків. Пара заснула на ґанку будинку культури. Дитина випала з візочка, лежала на асфальті. Коли молоде подружжя забирали до відділку, вони не розуміли, що відбувається. Відомо, що чоловікові 29 років. Жінці - 26. Малюк у лікарні. Його життю нічого не загрожує. Зі слів головного лікаря Валентини Лихачової, хлопчик був дуже голодний та наляканий", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати викинула новонародженого сина у відро

Батьків відправили до наркодиспансеру. Однак лаборанти не змогли з'ясувати, що вони вживали. У поліції кажуть, що всі ознаки наркотичного сп'яніння були. Припускають, що це курильні сумішші або зілля. Невідома речовина в жодному тесті не проявилася. Тривають дослідження.

Немовля віддадуть, коли подружжя доведе, що здатне належним чином виховувати дитину.

"Питання винесуть на комісію із захисту прав дитини. Якщо батьки зможуть переконати нас, що вони помилились і готові виправитися – дитину можуть повернути", - пояснила начальник міської служби у справах дітей Наталія Сиворакша.

У лікарню вони не прийшли. Однак до органів опіки матір звернулася. Жінка кається, бажає забрати сина. З'ясували, що забирати нікуди. За адресою, яку вона повідомила соцслужбі, знаходиться типографія.

Біля Маріупольського пологового будинку під деревами двірник знайшов новонароджену дівчинку, замотану у ковдру та жіночу куртку. Працівник почув плач та пішов на звуки. На сирій землі всередині покинутої куртки хтось ворушився. Зазирнув усередину і побачив дитяче личко. Схопив згорток та відніс до приймальні медзакладу.

Зараз ви читаєте новину «"Не було вже сил кричати": дитина кілька годин пролежала на асфальті, доки батьки спали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути