понеділок, 05 грудня 2022 23:27

Наступ на Бахмут: чим він важливий для окупантів

Наступ на Бахмут: чим він важливий для окупантів
За Бахмут тривають жорстокі бої. Фото: eastnews.ua

Армія Росії під Бахмутом Донецької області потрапила в "м'ясорубку".

В окупантів є три причини, щоб продовжувати наступальні дії на цьому напрямку, незважаючи на серйозні втрати. Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в ефірі телемарафону на Youtube-каналі ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал-полковник ЗСУ розказав, навіщо окупантам Бахмут

Експерт пояснив важливість Бахмута для росіян трьома моментами:

"Перший - суто політичний. Нагадаємо, що ця війна почалася з того, що росіяни визнали ці так звані недореспубліки, і їм треба рухатися вперед, виходити на адміністративні лінії області.

Другий момент - росіяни зазнали двох стратегічних дуже серйозних поразок у цій війні. Я маю на увазі блискучу Харківську операцію і не менш блискучу Херсонську. Їм треба показувати хоч якусь динаміку успіху, бо чим далі, тим для них буде гірше й гірше.

І є суто воєнний логістичний момент. На цю хвилину війна залишається на 95% війною артилерії, а 7-тонними вантажівками снарядів до передової не довозишся. Там є робочий залізничний вузол Дебальцеве. Від Бахмута до Дебальцевого всього 40 км. Така установка, як HIMARS, працює високоточними боєприпасами до 84 км. Отже, цей вузол є під дуже серйозною загрозою. Їм банально треба відсунути наші артилерійські позиції. Поки що, на мій погляд, неуспішно", - сказав він.

Черник охарактеризував бої за Бахмут, як "найжорстокішу м'ясорубку, яка була від початку війни".

"На мій погляд, там складається "маленький Верден", як 1916 року німці і французи під Верденом влаштували дуже серйозну м'ясорубку. І для росіян там складаються саме такі аспекти. Але не забуваємо, що людські ресурси в них ще доволі великі, до свого солдата вони ніколи не ставилися як до цінності. І ці "м'ясні хвилі" вони щодня нарощують", - розповів він.

4 грудня армія РФ продовжила наземні атаки навколо Бахмута.

Російські сили зазнають і продовжуватимуть зазнавати великих втрат під час операцій навколо Бахмута. Окупанти за добу в боях навколо Бахмута несуть втрати до 50 осіб пораненими і 50 убитими. Водночас російські війська отримали наказ не доводити артилерійські снаряди на 100 км до лінії фронту в районі Донецька через нещодавні успішні українські удари по російських складах боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Наступ на Бахмут: чим він важливий для окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути