вівторок, 30 квітня 2013 11:58

Над Сирією обстріляли російський пасажирський літак

Над Сирією обстріляли російський пасажирський літак
Фото: www.flickr.com

З території Сирії вранці у понеділок, 29 квітня, були випущені дві ракети класу "земля-повітря" у напрямку російського пасажирського літака, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на інформоване джерело.

Ракети розірвалися в небі в безпосередній близькості від літака, який належить російській авіакомпанії. Цивільний літак здійснював рейс з Єгипту, на його борту знаходилися близько двохсот людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама подарував сирійським бунтівникам 10 мільйонів доларів

За даними джерела агентства, пілотам вдалося "вчасно відвести машину в сторону", завдяки чому вони врятували життя пасажирів. Лайнер ніяких пошкоджень не отримав, ніхто з пасажирів та екіпажу не постраждав. Ракети були випущені цілеспрямовано по літаку, чи були у тих, хто стріляв, відомості, що вони намагалися вразити цивільний російський лайнер, невідомо.

Якій авіакомпанії належав літак, не повідомляється. У посольстві Росії у Дамаску перевіряють інформацію про обстріл літака.

У Сирії з весни 2011 року триває громадянська війна між повстанцями і прихильниками президента країни Башара Асада. Раніше сирійські повстанці заявляли, що вважають цивільні літаки країн, що підтримують режим Асада, законними цілями.

Зараз ви читаєте новину «Над Сирією обстріляли російський пасажирський літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути