понеділок, 08 квітня 2013 14:21

Терористи підірвали у Дамаску автомобіль, постраждали близько сотні осіб

Терористи підірвали у Дамаску автомобіль, постраждали близько сотні осіб
Центр міста затягнуло димом. Фото: @Tfw3almou3arada

Щонайменше 10 людей було вбито 8 квітня внаслідок вибуху замінованого автомобіля в центрі Дамаска, повідомляє Reuters з посиланням на місцеве телебачення.

Згідно з цими даними, десятки, якщо не сотні людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. За словами очевидців, поранені "буквально всюди", через нестачу карет швидкої допомоги їх розвозять по лікарнях на таксі і попутних машинах. Все, що відбувається "виглядає, як 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку".

Як повідомляє Agence France-Presse, ситуація ускладнюється тим, що відразу після вибуху на місці події почалася запекла перестрілка, причому хто в кого і звідки стріляє, неясно.

Місцеве телебачення стверджує, що вибух стався біля однієї з місцевих шкіл, тому серед загиблих і поранених можуть бути діти.

У районі диверсії вибиті всі вікна, багато автомобілів, що знаходилися неподалік, загорілися, через що центр міста затягнуло димом. У числі пошкоджених будівель виявилося і місцеве відділення AFP, проте ніхто з журналістів не постраждав.

Відповідальність за теракт поки ніхто на себе не взяв, але сирійська влада вже оголосила, що вибух - це справа рук "терористичних банд", тобто повстанців, що борються проти президента Башара Асада та його режиму.

Зараз ви читаєте новину «Терористи підірвали у Дамаску автомобіль, постраждали близько сотні осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути