Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2012 09:29

На Запоріжжі породілля викинула своє чадо у вигрібну яму. Але дитину вдалося врятувати

На Запоріжжі породілля викинула своє чадо у вигрібну яму. Але дитину вдалося врятувати
На подвір'ї з'явилась власниця будинку і почула дитячі крики. Фото: ТСН

В Мелітопольський міськвідділ міліції ГУМВС України в Запорізькій області 20 вересня о 9.45 зателефонувала місцева жителька, власниця одного з приватних будинків, і розповіла, що у вигрібній ямі плаче немовля. Одразу ж жінка викликала і швидку допомогу.

На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу міліції у повному складі, керівництво ГУМВС області, працівники управління кримінальної міліції у справах дітей. Сталося справжнє диво: дитину витягли зі сморідної ями живою і негайно передали у руки лікарів.

Працівники міліції розпочали копітку роботу для встановлення усіх обставин подій. Вони опитали свідків і, не дивлячись на їх плутані пояснення, дізналися правду. Виявилось, що мати новонародженої дитини – 21-річна городянка, яка винаймала приватний будинок разом з батьками. Розуміючи, що мовчати немає сенсу, породілля розповіла, що завагітніла вдруге від свого колишнього співмешканця. Громадянка вже має дівчинку, якій півтора року. Вона всіляко приховувала вагітність, бо жила родина небагато, перебиваючись тимчасовими підробітками. Та й рідний батько дитини з цивільною дружиною зв'язок не підтримував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині 7-місячне маля задихнулося у власному ліжечку

Їй вдавалося приховувати ознаки вагітності аж до серпня – вже тоді батьки побачили, що донька знову чекає дитину. На обліку з приводу вагітності жінка не стояла. Не вдалася вона до лікарської допомоги і в вдень своїх пологів. Вранці просто пішла в туалет, там народила дівчинку, перерізала пуповину і викинула в яму.

Але на подвір'ї з'явилась власниця будинку і почула дитячі крики. Це і врятувало малечу від загибелі.

Наразі підозрювану затримано. Стосовно неї порушена кримінальна справа за ст.117 через ч.2 ст.15 Кримінального кодексу України (замах на вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після пологів). Такий злочин карається позбавленням волі на строк до 5 років.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі породілля викинула своє чадо у вигрібну яму. Але дитину вдалося врятувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути