пʼятниця, 07 вересня 2012 12:29

Акушер, який задушив немовля щипцями, й досі працює у лікарні

Акушер, який задушив немовля щипцями, й досі працює у лікарні
Через вину лікаря у матері загинуло новонароджене немовля. Фото: tutti-frutti.com.ua

70 тис грн морального відшкодування отримала мешканка міста Городок Львівської області Ольга Пелат від районної лікарні. Також суд зобов'язав завідувача акушерсько-гінекологічного відділення Михайла Бренича виплатити жінці 8 тис грн. Через вину лікаря у неї загинуло новонароджене немовля.

У липні 2007 року вагітну Пелат поклали на збереження у лікарню в райцентр Мостиська. Там сказали, що треба робити кесарів розтин, бо дитина була обмотана пуповиною. Родичі порадили народжувати в гінеколога Петра Іванишина в Городку. Перед пологами він зателефонував до завідувача відділення.

"Бренич заборонив народжувати без нього, - розповідає потерпіла. - Почав сваритися з гінекологом, ображав його. Наказав народжувати без кесаревого. Від нього несло неприємним запахом, та й говорив якось дивно".

Пологи почалися 20 липня. Породілля чула, як заплакали лікарі. Виявилося, що заввідділення задушив немовля щипцями.

Пелати поскаржилися до міліції. Працівники райвідділу знайшли Михайла Бренича у службовому кабінеті - він спав на кушетці. На столі стояли порожні пляшки від спиртного. Лікар пояснив, що знімав алкоголем стрес після невдалих пологів.

"Судова справа тривала більше п'яти років, - говорить юрист по медичних справах Ірина Сенюта. - Куди ми тільки не зверталися! З районного суду справу передали в Апеляційний, дійшло до Верховного суду України. Багато було вставлень палиць в колеса, та ми з цим впоралися. Головне бажання клієнта йти до кінця. На початку судових слухань лікар просив вибачення. Під кінець вже навіть не визнавав свою провину. Цинізм лікарів вражає. За цей час жінка народила дитину. То він каже: Яка ж вона потерпіла? У неї є здорова дитина".

Справа Пелат та Рижака - одні з перших виграшних справ проти лікарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині раптово померла породілля

Минулого року цей же лікар виплатив 8 тис грн потерпілому Олександру Рижаку зі села Довгомостиська Мостиського району Львівської області. 75 тис грн чоловік отримав від лікарні. 24 липня 2005-го вночі його дружина Ольга народила здорову дівчинку. Пологи приймав Михайло Бренич. У породіллі почалася маткова кровотеча. Лікарі її не провідували - святкували іменини однієї з медсестер. Уночі жінка померла від порушення кровообігу. Чоловікові ніхто не зателефонував. Сказали зранку, коли прийшов провідати дружину. У вдівця залишилося троє дітей — два сини та новонароджена донька.

Бренич повернувся на роботу у лікарню. Зараз він очолює гінекологічне відділення.

"Дивно, що після усього він далі працює, - обурюється адвокат. - Та ми також над цим працюємо".

Зараз ви читаєте новину «Акушер, який задушив немовля щипцями, й досі працює у лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути