пʼятниця, 02 грудня 2011 20:34

На Вінниччині арештували грабіжників настоятеля церкви та віщуна

На Вінниччині арештували грабіжників настоятеля церкви та віщуна

Міліція Вінниччини заарештувала п'ятеро чоловік, які пограбували будинки настоятеля церкви та цілителя. Це сталося два місяці тому. Поки відбудеться суд, злочинці перебуватимуть у вінницькому СІЗО.

До будинку священника Віталія Трача з села Кіровка Калинівського району прийшли о 9 год., коли той пішов на ранішню службу у церкву. Вдома зосталися його дружина Ірина з дітьми - 6-річним Миколою та Назаром, 11 років.

"Коли відкрила двері, молодий хлопчина хотів домовитися за відправу похорону. За кілька секунд забігли в хату ще двоє у масках. Схватили мене за горло", - розповідає матушка Ірина.

Ірині та її синам позв'язували руки скотчем. Наказали мовчати. Погрожували розправою. Крадії зірвали з жінки ланцюжок з хрестиком, а з пальця зняли обручку. Забрали гроші — пожертви прихожан. Ними священник мав розрахуватися за встановлені двері у церкві.

"Гроші не важливі. Дякую Богу, що живі лишилися і дітей не били. Вони тиждень в школу не ходили. Відтоді їх проводжу і зустрічаю зі школи. Ці злодії до нам прийшли по наведенню. Серед них впізнала Женю, з яким жила в одному дворі", - пояснює матушка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лисий грабіжник виніс із столичного банку 100 тисяч гривень

Через півтора тижня ці ж грабіжники напали на будинок 45-річного віщуна Андрія Деможирського з села Селище Тиврівського району. У домі теж застали лише господиню з 11-річним сином. В той час її чоловік надавав свої послуги гадання в іншому селі.

"Дитину зв'язали проводом зарядним від мобільного телефону. А матір сильно побили по обличчю.  У них забрали вісім тисяч гривень та втекли" - говорить начальник райвідділу міліції Гнівані Роман Андрущак.

Вінницькі міліціонери вилучили у співучасників злочинів пістолет, електрошокер та автомобіль "Лада-дев'ятку".

"По почерку і стилю зрозуміло, це діють одні і ті ж люди. Це могла бути або новостворена група злочинців або група "гастролерів", оскільки працювали вони в різних районах, - каже начальник кримінального розшуку УМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько.

З'ясували, що грабіжники співпрацюють з колишніми засудженими, які мешкають у Кіровоградської та Львівській областях.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині арештували грабіжників настоятеля церкви та віщуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути