вівторок, 20 вересня 2011 09:36

Банда на Рівненщині грабувала банки за 30-40 секунд

Банда на Рівненщині грабувала банки за 30-40 секунд

Четверо безробітних молодиків затримали днями за розбої та грабежі на Рівненщині. Грабіжники були невловимі 2 роки.

"Вони діяли майже однаково – несподівано вривалися в приміщення і погрожували людям фізичною розправою. Касирки віддавали їм виручку з магазину або готівку з банку. Після цього бандити тікали, а гроші витрачали на власні потреби", - розповідає Василь Лазутко, начальник обласного управління міліції. – "Купили собі автомобіль, телевізор та пральну машинку. Частину грошей у них вилучили після затримання".

Затримані – молоді хлопці віком 22-27 років. Усі займалися рукопашною боротьбою, але професійними спортсменами не були. Жодного разу не сиділи за ґратами.

Банда щонайменше тричі грабувала "Приватбанк", не оминали і фірми. Чоловіки працювали парами, потім мінялися. Обличчя завжди закривали масками. Їх розшукували із січня 2010-ого року.

Зазвичай, на грабунок витрачали менше хвилини. Востаннє навіть побили власний рекорд – всього за 30 секунд обчистили касу у відділенні "Приватбанку" в приміщенні обласної клінічної лікарні Рівного.

"Тоді 6 вересня один із молодиків розбив скло вітрини каменюкою і забрав усю готівку - 14 тисяч гривень, 2 тисячі євро, тисячу доларів США та 100 тисяч рублів", - кажуть у міліції. - "Але він випадково загубив свій наручний годинник і трохи наслідив."

Рівно за 10 днів усіх зловмисників схопили. Перед цим їх довго вистежували та прослуховували телефонні розмови.

За те, що зловили банду, рівненські міліціонери отримають винагороду від "Приватбанку" - 50 тисяч гривень. Її банк пообіцяв одразу після останнього грабунку.

Втім, з понеділка на Рівненщині уже шукають нових грабіжників. У ніч на 19 вересня з відділення "Ощадбанку" в селі Антонівка Володимирецького району невідомі поцупили 12 тисяч гривень. Щоб винести гроші, зловмисники зламали вхідні двері та сейф. Охоронців в приміщенні не було, спрацювала лише сигналізація. Однак коли по тривозі приїхав наряд правоохоронців – крадії уже втекли.

Зараз ви читаєте новину «Банда на Рівненщині грабувала банки за 30-40 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути