Ексклюзиви
середа, 22 травня 2013 16:39

На Тернопільщині смерч "відірвався" на пологовому будинку

Пологове відділення в лікарні містечка Копичинці, що за 50 кілометрів від Тернополя, третій день працює без даху. Його знесло під час бурі 20 травня.

„Буря почалася близько п'ятої вечора. Спочатку падав дрібненький дощ, а потім почався сильний вітер. Навіть ті вікна, що були закриті – відкривалися. Зі сторони фасаду будівлю бив смерч. У харчоблоці вікно було забите цвяхами, то  в ньому, від удару повітрям, подвійне скло розсипалося на друзки. Смерч зайшов всередину і підняв дах. Першого разу опустив його назад, а другим поривом зірвав повністю і кинув на подвір'я", ? розповіла лікар Марія Туліглович.

Пацієнти та персонал лікарні перечекали бурю, зійшовшись у одній палаті подалі від фасаду. На здоров'я вагітних та породілль буря не вплинула, стверджують лікарі.

„Відділення працює у звичному режимі. Вибиті вікна вставили в той же день. Будинок накрили брезентом. Наступного дня після бурі приймали тут роди – вони відбулися успішно", ? каже лікар.

Окрім даху, на території лікарні гроза викорчувала дерево. Дахи знесло також в кількох інших будинках містечка. В Копичинцях працює виїзна комісія з району та області, яка визначає суму збитків.

В той же день на Тернопіллі буря знесла дах греко-католицького храму в райцентрі Заліщики, та повалила хрест на його подвір'ї. В Монастириському районі зламане вітром дерево впало на двох пастухів. Обоє втратили свідомість. Чоловік отримав легкі травми і до лікарів не звертався. Жінка потрапила в реанімацію з численними переломами.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині смерч "відірвався" на пологовому будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути