вівторок, 21 травня 2013 16:33

На Рівненщині негода вбила літню жінку й розтрощила кілька автомобілів

На Рівненщині негода вбила літню жінку й розтрощила кілька автомобілів

У понеділок, 20 травня, ввечері через шквальний вітер та грозу без електропостачання залишилися 59 населених пунктів Рівненщини. Вітер убив листком шиферу літню жінку, зруйнував дахи будинків і повалив дерева.

"Підрозділи головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій надавали допомогу з розчищення автошляхів від повалених дерев у Дубенському, Корецькому та Острозькому районах. Через шквальний вітер поваленими деревами були пошкоджені три автомобілі в Рівному", - розповів Віктор Козак із головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області.

На вулиці Мірющенка,25 дерево впало на легковик "Деу Ланос". На вулиці Глибокій, 17а  вітер звалив старе дерево на автомобілі "Пежо Партнер" та "Опель Вектора". Через негоду в райцентрі Острог загинула 73-річна пенсіонерка. На неї на подвір'ї власного будинку з даху впав листок шиферу. Пенсіонерку померла в райлікарню.

У посиленому режимі працюю енергетики краю. Негода знеструмила 21 лінію електропередач.

"Найбільше постраждали Острозький та Млинівський райони. Повністю без електропостачання залишилися 59 населених пунктів регіону, а 2 знеструмлені частково. Пошкоджено лінії електропередач. Основною причиною аварійних відключень є падіння гілок дерев на електропроводи й їх пошкодженням. До кінця доби сподіваємося зможемо відновити електропостачання в усіх населених пунктах", - пояснює Валентина Олійнійчук, керівник дзвінкового центру ПАТ "Рінвеобленерго".

Шквальний вітер зірвав шифер з даху гуртожитку місцевого профтехучилища в райцентрі Корець, а також з 6 приватних будинків в Острозі.

В обласного центру з гідрометеорології погану погоду пояснюють проходженням активного холодного фронту, який зумовив атлантичний циклон.

"Це – перші в цьому році такі шквальні вітри в регіоні. Загалом, вони характерніші для літньої погоди.  Практично по всій території області пройшли дощі, а в центральних і південних районах  – сильні з шквальним посиленням вітру до 23-24 м. за секунду. У рівному швидкість вітру сягала 24 м. за секунду. Такі вітри характеризуються різкою зміною сили та напрямку", -   розповідає Ірина Кобзєва, завідувачка сектору обласного центру з гідрометеорології.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині негода вбила літню жінку й розтрощила кілька автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути