середа, 23 липня 2014 18:03

На Тайвані розбився пасажирський літак - загинули більше 47 людей

На Тайвані розбився пасажирський літак - загинули більше 47 людей
Фото:vokinburt.livejournal.com

Пасажирський літак компанії TransAsia зазнав аварії, здійснюючи аварійну посадку в аеропорту архіпелагу Пенху на Тайвані, повідомляє китайська газета People's Daily.

За останніми даними, офіційно підтверджено смерть 47 осіб. 11 осіб отримали поранення. У той же час Associated Press з посиланням на пожежників пише про те, що в результаті аварії загинула 51 людина. Всього на борту знаходилось 58 пасажирів і членів екіпажу.

За даними Associated Press, літак здійснював рейс зі столиці провінції Тайвань Тайбея, в той час як South China Morning Post пише, що він летів з міста Гаосюн на південно-заході Тайваню. Літак зазнав аварії при повторному заході на аварійну посадку недалеко від міста Магун на архіпелазі Пенху.

Повідомлялося, що літак міг впасти в житлові квартали і спалахнути. Очевидці заявляли, що чули два вибухи після аварії літака.

Однією з причин аварії літака могли стати погані погодні умови. У вівторок, 22 липня, на Тайвань обрушився тайфун Матмо. Метеорологи попереджали про зливах в середу ввечері. Центр тайфуну, однак, знаходиться на материковій частині Китаю.

За даними South China Morning Post, в середу вдень лайнер повинен був вилетіти з міста Kaohsiung, однак рейс був відкладений майже на дві години через тайфун.

Літак, що розбився - середньомагістральний двомоторний турбогвинтовий ATR-72. Він здатний перевозити до 74 пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «На Тайвані розбився пасажирський літак - загинули більше 47 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути