понеділок, 26 листопада 2012 23:12

На Рівненщині ув'язнений "замінував" "ЕКОмаркет", готель і будинок

На Рівненщині ув'язнений "замінував" "ЕКОмаркет", готель і будинок
Фото: umvspdz.gov.ua

У суботу, 24 листопада, ввечері поблизу торговельного закладу "ЕКОмаркет" і готелю "Мир" в центрі Рівного правоохоронці перекрили рух транспорту через анонімне повідомлення про замінування. Невідомий вимагав 50 тис. грн. і погрожував підірвати будівлі. За дві години правоохоронці знайшли "мінера" серед ув'язнених Городоцького виправного центру.

"О 16 годині на мобільний телефон підприємця з торговельного центру "ЕКОмаркет", що на вул. Соборній в Рівному надійшло повідомлення, що заклад заміновано і 5.30 станеться вибух. Незнайомець вимагав 50 тис. грн. За 10 хвилин таке ж повідомлення отримав директор однієї з кредитних спілок, офіс якої знаходиться у готелі "Мир". Йому зателефонував незнайомий чоловік. Він вимагав 50 тис грн. і погрожував о 17 годині підірвати готель", -  розповідає Тамара Лисенко, начальник служби зв'язків з громадськістю обласної міліції.

Цього ж дня невідомий "замінувати" приватний будинок працівниці центральної райлікарні в Здолбунові. У неї він теж вимагав 50 тис. грн. Правоохоронці одразу ж перекрили рух транспорту в центрі Рівного поблизу об'єктів ймовірного замінування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичний вокзал "атакував" телефонний терорист. Вибухівку не знайшли

Із супермаркету міліція евакуювала 250 людей, а з готелю — 10 чоловік, які проводили там ремонтні роботи.

- Протягом двох годин проведеними оперативно-розшуковими заходами спільно з управлінням служби безпеки України в області ми встановили особу, яка анонімно повідомила про замінування. Зловмисником виявився 22-річний мешканець Закарпатської області, який із 2009 року відбуває покарання в Городоцькому виправному центрі за незаконне заволодіння транспортним засобом, — зазначає начальник обласної міліції Василь Лазутко.

У "мінера" правоохоронці вилучили мобільний телефон і сім-карту. Через завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян порушили кримінальну справу. Чоловік був засуджений Тячівським районним судом до п'яти років обмеження волі.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині ув'язнений "замінував" "ЕКОмаркет", готель і будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути