вівторок, 01 листопада 2022 04:40

На Одеській митниці "ховали" багатоцільовий гелікоптер

На Одеській митниці "ховали" багатоцільовий гелікоптер
Багатоцільовий вертоліт Мі-2 знайшли під час обшуків на Одеській митниці. Фото: ДБР

Багатоцільовий вертоліт Мі-2 знайшли в одному із закритих контейнерів під час обшуків на Одеській митниці. Це радянський гелікоптер, розроблений на початку 1960-х років. Застосовується для виконання цивільних і військових завдань.

Він вже вісім місяців війни міг би виконувати бойові завдання на фронті, але митниця не поспішала із його оформленням, заявили в пресслужбі ДБР.

Вертоліт вилучили, вирішується питання про його передачу на потреби сил оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі вилучили понад 200 iPhone на 7 млн грн

"Встановлюються власники техніки та обставини переміщення гвинтокрила. Також буде дана правова оцінка діям посадовців митниці, які в умовах повномасштабної агресії Росії проти України не вжили жодних кроків для своєчасного розмитнення гелікоптера", – йдеться у повідомленні.

За даними Офісу генпрокурора, вертоліт у цьому контейнері перебував з 2007 року.

Правоохоронці проводили обшуки на Одеській митниці за фактами можливого зловживання службовим становищем посадовими особами під час розпорядження залежалими вантажами.

Крім вертольота, там виявили 138 контейнерів із різною групою товарів, які перебувають під митним контролем понад 180 днів. Відповідно до закону, митниця повинна взяти їх на свій баланс, щоб потім передати державі, проте цього не сталось.

Раніше співробітники Одеської митниці затримали на поромній переправі у пункті пропуску "Орлівка" вантажівку під керуванням громадянина України, яка прибула з Туркменістану.

А до того одеські митники спільно з Департаментом по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил блокували схему щодо ввезення майже 22,5 тонн креветок під виглядом гуманітарної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «На Одеській митниці "ховали" багатоцільовий гелікоптер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути