вівторок, 15 травня 2012 10:00

На Київщині троє підлітків загинули від випарів з вигрібної ями

На Київщині троє підлітків загинули від випарів з вигрібної ями

Двоє дівчат і хлопець загинули, вичищаючи вигрібну яму. Це трапилося у Сквирському районі Київщини, повідомляє ТСН.

Усі троє – прийомні діти багатодітної родини Бондарів. Сім'я дуже велика і дружна. Власне, ця дружба, кажуть у селі, і призвела до великої трагедії, бо двоє кинулись рятувати Наталку, якій у ямі стало зле.

Такої великої трагедії у Ленінському не те, що жодна родина не знала, а і все село одразу. Троє молодих людей, близько 20 років кожному.

Це трапилося увечері. Наталя чистила стічну яму – уже не вперше. І раптом знепритомніла. Її помітила зведена сестра, а потім і брат. Загинути від випарів могли і сусіди, які кинулися на допомогу, але їм пощастило.

"Каналізація, пральна машина, з кухні йде вода. І ми вірьовочкою відро прив'яжемо і завжди носимо. І виносили. А це так випадково, що Наташа туди пішла, а ці двоє за нею. Поки я вернулася, вони всі троє – двоє кинулися виручати. Знаєте, усі Бондарі один за одного", - переказує прийомна мати Зинаїда Бондар.

Родина Бондарів виховала більше 20 дітей. Вони всиновлювали тих, від кого відмовилися усі – через погане здоров'я.

Мати дуже переживає, щоб потрійна смерть не відбила у інших добрих людей бажання допомагати сиротам.

"Я звертаюся до усіх людей, жінок: не бійтеся брати дітей у сім'ї, це дуже хороші діти і це просто нещасний випадок", - запевняє вона.

У родини кілька будинків, свині, корови і свій трактор. На селі кажуть: такої злагоди немає в жодній хаті.

"Вона старалася усіх дівчаток віддати заміж, кожній зробити шикарне весілля, допомагає. Вони досі вертаються до неї, приїжджають цілими родинами. А так залишаються в неї і всі ведуть підсобне господарство, всі дружно вели господарство", - характеризує родину секретар Ленінської сільради Любов Ляшук.

В МНС ще не з'ясували, який саме газ убив людей. Кажуть: залежно від того, що зливається у яму, небезпека різна. Одне спільне: такі роботи не можна вести без професіоналів, навіть якщо тебе хтось страхує.

"Випаровування, які йдуть з вигрібної ями, вони дуже небезпечні. Тому перед початком робіт треба, щоб це місце добре провітрювалося і перевірили фахівці на вміст цих речовин отруйних", - зазначила речник МНС Київської області Вікторія Рубан.

За останні роки на Київщині було кілька випадків, коли люди непритомніли у вигрібних ямах. Але смертю це закінчилося вперше.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині троє підлітків загинули від випарів з вигрібної ями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути