Ексклюзиви
четвер, 28 лютого 2013 14:07

На Кіровоградщині знайшли близько сотні іржавих боєприпасів

25 лютого у селищі Новгородка Кіровоградської області місцеві жителі знайшли в лісосмузі 93 боєприпаси часі Великої Вітчизняної війни.

70 артилерійських снарядів і 23 мінометні міни лежали просто на землі. Селищний голова подзвонив у Службу порятунку. На місце виїхав аварійно-рятувальний загін.

Операція по вивезенню і знешкодженню тривала з дев'ятої ранку і до третьої дня. Усі виявлені боєприпаси сапери знешкодили на підривному майданчику Новгородківського району. Радіус розльоту осколків від такої знахідки становить від 500 м до 800 м, повідомив Микола Леськів з прес-центру ДСНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові хтось кинув на перехресті артилерійський снаряд

"Мені подзвонив один чоловік, каже, що побачив у лісосмузі багато снарядів. Я не став тратити час на те, щоб переконатися чи правду каже людина. Тому негайно зателефонував до рятувальників. Інформація підтвердилася. У нас щороку та щось із боєприпасів і знаходять. Через те, що в цих місцях три місяці стояв фронт. З 10 грудня бої точилися в районі сусіднього села Велика Чечерівка, а з 10 березня в районі нашого селища", - розказав селищний голова 48-річний Антон Сириця.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині знайшли близько сотні іржавих боєприпасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути