понеділок, 17 червня 2013 13:44

На Кіровоградщині побили і пограбували 84-річного пенсіонера
5

Фото: Фото: УМВС

На Кіровоградщині 84-річного Григорія Бобуха побили і пограбували двоє жителів Дніпропетровщини, 41 та 34 років. Забрали понад 40 тис грн., золото покійної дружини і "Жигулі". Потерпілий  упізнав в одному із них односельчанина, якому в дитинстві ремонтував велосипед.

"Дідусь жив сам, півроку тому поховав свою дружину. Того вечора упорався з господарством і зайшов у хату. Сів дивитися телевізор. Через деякий час хтось постукав у вікно. Стороннім він ніколи не відкривав. Підійшов до вікна й хотів роздивитися, хто прийшов. Зловмисники в цей час підпалили на порозі літньої кухні ганчірки, які принесли з собою. І почали кричати, що у нього в дворі щось горить. Дідусь швидко відкрив двері. У цей час один з нападників вдарив його в обличчя, а інший потушив вогонь. Коли дідуся завели у хату, він упізнав в одному з них колишнього сільського хлопчика. Хоч той давно виїхав у Дніпропетровську область", - розповів заступник начальника УМВС України в Кіровоградській області Руслан Бугринець.

Постраждалий пригадав, як давно пригощав та допомагав своєму кривдникові.

"Ще коли він був дитиною, частенько мене просив полагодити йому велосипед. І я йому не відмовляв. Та ще з дружиною і яблуками зі свого саду пригощали", - пригадав Григорій Бобух.

Нападники безжально побили літнього чоловіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині молодик пограбував АЗС на 54 тисячі і взяв у заручники дівчину-касира

"Забрали гроші, золоті прикраси покійної дружини і навіть залишки спиртного після поминального дня та консервацію. Взяли ключі від машини старого чоловіка. "Жигулі" були в гаражі. Викотили їх у двір, склали туди награбоване і зникли в невідомому напрямку. Дідусь добрався до сусідів і викликав міліцію. Нападники тим часом доїхали на територію своєї області. Там їх вже чекав знайомий. Крадене переклали в його машину, а "Жигулі" залишили в полі", - додав Бугринець.

Зловмисники були затримані правоохоронцями. По даних фактах відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 та ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України (розбій та заволодіння транспортним засобом).

"Обидва затримані підозрюються у скоєнні вбивства та ще одного розбійного нападу, але вже на Дніпропетровщині. Наразі проводиться досудове розслідування. Обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років", - зазначив Руслан Бугринець.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині побили і пограбували 84-річного пенсіонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути