понеділок, 09 квітня 2012 21:42

На Донеччині міліція інсценувала замовне вбивство підприємця

На Донеччині міліція інсценувала замовне вбивство підприємця
Фото: otb.com.ua

Життя 30-річного приватного підприємця з Горлівки врятували правоохоронці Донеччини. Вони інсценували його вбивство, завдяки чому запобігли реальному злочину та затримали замовника. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Близько місяця тому до працівників міліції надійшла інформація про те, що один із місцевих мешканців шукає кілера. Правоохоронці розробили спеціальну оперативну комбінацію, у якій роль найманого вбивці зіграв оперативник.

"Ініціатор злочину, нічого не підозрюючи, надав виконавцеві повну інформацію про намічену жертву і виплатив завдаток. Обрати спосіб вбивства він дозволив кілеру, а в якості доказу, виконаного замовлення, останній мав принести відеозапис", - розповів начальник УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області Олексій Дікій.

Щоб стовідсотково задокументувати злочин, вбивство інсценували. Правильне використання гриму, уміла операторська та відеомонтажна робота зробили свою справу: пред'явлений доказ - відеозапис з відображеним на ньому закривавленим тілом, повністю задовольнив замовника, і він передав кілеру обіцяну суму. Тільки після цього його затримали працівники УБОЗу.

За попередньою інформацією, причиною, що штовхнула 58-річного чоловіка на замовлення вбивства - користь. Кілька років тому він продав квартиру у центрі Горлівки, а згодом вирішив, що віддав майже задарма. Саме тоді між колишнім та новим господарями помешкання почалася суперечка щодо ціни, яка невдовзі перейшла в стадію судових розглядів у полі цивільно-правових стосунків. Оскільки колишній господар залишився не задоволений рішенням суду, вирішив просто позбавитись нового власника і "замовив" його вбивство.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.15 "Замах на злочин" і ч.2 ст. 115 "Умисне вбивство" КК України. Ведеться слідство. Що ж стосується суми, яку виплатив замовник, то вона в інтересах слідства не розголошується.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині міліція інсценувала замовне вбивство підприємця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути