субота, 14 вересня 2013 10:04

Міністр оборони визнав проблему корупції у Збройних силах України

Міністр оборони визнав проблему корупції у Збройних силах України
Фото: dt.ua

Міністр оборони Павло Лебедєв визнає, що проблема корупції у Збройних силах України існує. Про це він сказав під час засідання Спільного координаційного комітету щодо діяльності іноземних радників при Міністерстві оборони та Генеральному штабі ЗС України, повідомили в прес -службі Міноборони.

"За період своєї діяльності на посаді міністра оборони я проаналізував ситуацію в підлеглому відомстві і зробив висновок, що, на жаль, проблема корупції у Збройних силах існує", - заявив Лебедєв, підкресливши, що з нею необхідно боротися, використовуючи, крім іншого, і світовий та європейський досвід, в тому числі досвід країн НАТО.

"Тому ми запрошуємо до співпраці іноземних радників при Міністерстві оборони та Генеральному штабі Збройних сил України" , - сказав він.

За словами міністра оборони, "для нас важливий іноземний досвід, по-перше, з питань закупівель майна. Тобто, з питань прозорості проведення закупівель на потреби Міноборони, низької ціни, хорошої якості. Введення електронної системи закупівель з метою виключення впливу людського фактора. По-друге, це контроль за майном і боєприпасами, пально-мастильними матеріалами в період реформування. По-третє, що стосується питань надлишкового військового майна, військових містечок, будівель, військового майна і техніки, які вивільняються в результаті реформування. Четверте - це проведення профілактичних заходів для попередження фактів крадіжки, розкрадання і корупції серед особового складу".

Також він підкреслив, що Міноборони України зацікавлене в підтримці відвідування українськими фахівцями інших країнах для вивчення на місцях досвіду антикорупційних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони визнав проблему корупції у Збройних силах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути