пʼятниця, 13 вересня 2013 06:15

Показуха вкотре прикрила марнотратство

Установлення відеоспостереження на дільницях під час минулих парламентських виборів виявилося неефективним, заявила Рахункова палата. Відеокамери обійшлися бюджету в 955 млн грн, а "отримані відеоматеріали практично не використовувалися", йдеться у висновку. Експерти й опозиція перед виборами попереджали владу у недоцільності цього нововведення.

— Кошти осіли в кишені наближеної до влади фірми, — каже 32-річний Олексій Хмара, виконавчий директор компанії "Трансперенсі Інтернешенл Україна". — Ще до виборів усім здавалося, що мільярд гривень на розвагу тривалістю у два місяці — гроші на вітер. Але найбільше вражало: ніхто не знав, що далі з камерами робити. Ми зверталися до Кабміну й Центрвиборчкому, щоб передали їх у школи. Можна було б забезпечити дистанційні уроки для дітей, які не можуть ходити на навчання. Або встановлювати їх у залах судів.

Камери передали на збереження в облдержадміністрації. Але ніхто не знає, де вони насправді і чи в робочому стані. Показуха вкотре прикрила марнотратство. Нічого не робиться по суті для боротьби з корупцією, але по формі: хочете прозорості — нате вам відеокамери.

Не можна сказати, що окозамилювання й корупція притаманні тільки теперішній владі. Так само було 2004-го, коли тодішня опозиція закупила щонайменше 60 тисяч звичайних відеокамер для дільниць. Половина з них опинилися по хатах дрібного начальства. Або інший приклад — пам'ятники жертвам Голодомору. Свята тема, але 2008 року не продумали концепцію і третина пам'ятників досі стоять недобудовані. А це по 200 тисяч гривень на кожен із понад тисячі пам'ятників. Як і за Ющенка, так і тепер не вистачає талановитих і чесних управлінців.

Зараз ви читаєте новину «Показуха вкотре прикрила марнотратство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути